Thread overview
Walter Bright'ın DConf 2013 sunumu
May 20, 2013
Salih Dinçer
Oct 18, 2013
Salih Dinçer
Oct 21, 2013
Salih Dinçer
May 08, 2013

http://www.youtube.com/watch?v=e2F2pqeMLuw&feature=youtu.be

52:50 noktasında başlayan konu "Ali'nin kitabına" kayıyor ve Ali kitabın internette serbest olarak bulunduğunu söylüyor. (Bu arada, soruyu soran kişi de Chuck Allison.)

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

May 20, 2013

Merhaba Arkadaşlar,

DConf ile alakalı sunumların olduğu, yeni vidyolar yükleniyor ve bunlara ara sıra kontrol etmek gerekiyor. Belki siz de benim yaptığım gibi bunları Andrei'nin Youtube Kanalı (http://www.youtube.com/channel/UCzYzlIaxNosNLAueoQaQYXw/videos)'ndan bakmak istersiniz...

Hatta bugün bir kaç saat önce yeni bir vidyo (http://www.youtube.com/watch?v=1MF5bcmvJ0o) yüklenmiş. Her ne kadar Almanca aksanlı bir İngilizce'yi dinlenmek biraz rahatsız edici olsa da ve ben buna sabredemesem de sizin için bu geçerli olmayabilir...:)

Ali hocamın sunumunu hatırlayınca, biz Türklerin ne kadar güzel İngilizce konuştuğu ortada!

Saygılarımla,

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

May 20, 2013

Alıntı (Salih Dinçer):

>

yeni vidyolar yükleniyor ve bunlara ara sıra kontrol etmek gerekiyor

Bilerek zamana yayarak hazırlıyorlar. Böylece DConf'un adı Reddit gibi sitelerde daha uzun süre görünecek. :) (Herkes memnun değil ama Andrei'nin kararı öyle...)

Alıntı:

>

Almanca aksanlı bir İngilizce

Oradaki ek bir karışıklık, Leandro'nun aslında bir Güney Amerika ülkesinden olması. :) (Hangisi olduğunu unuttum.)

Alıntı:

>

Türklerin ne kadar güzel İngilizce konuştuğu ortada!

Yabancı dil konuşan herkes doğal olarak ağır aksanla hiç aksan arasında bir yerde. :) Bu konudaki deneyimlerime, çabalarıma, imkansızlıklarıma, bin bir başka insanda duyduğum aksanlara, vs. dayanarak; aksan konusunda kişisel başarı söz konusu değil. Aksan neredeyse çok alt refleks düzeyinde bir olay. Bildiğimiz, çok küçük yaşta duyulmuş olan aksanlar kolay geliyor, duyulmamış olanlar zor geliyor. Türkçe İngilizce'ye yakın olabilir ama uzak doğu aksanları konusunda çok komik durumda kalıyoruz. :) (Aslında çoğu başka dili konuşanlar da öyle. Çince, Vietnamca, vs. çoğu dünya diline çok yabancı.)

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 19, 2013

Vidyolar nasıl oluyorsa bir şekilde archive.org'da yer almaya başlamış...

Şu ana kadar indirdiklerim şurada:

  • DConf 2013 Day 1 Talk 1: Opening Keynote by Walter Bright (May 1, 2013) (<DConf 2013 Day 1 Talk 1: Opening Keynote by Walter Bright (May 1, 2013)>)
  • DConf 2013 Day 1 Talk 2: Copy and Move Semantics in D by Ali Cehreli (May 1, 2013) (http://archive.org/details/dconf2013-day01-talk02)
    ..

Ama çok fazla vidyo olduğu için dconf olarak ara (http://archive.org/search.php?query=dconf%20AND%20collection%3Aopensource_movies)ma yapmak kolaylık sağlayabilir. Bazılarının OGG biçimleri ve PDF belgeleri yer alıyor. Tabi sitenin temel özelliklerinden biri resimler halinde önizleme gibi bir kaç gereksiz ek dosyalar da var.

Sonuç olarak vidyoların kalitesi çok güzel. Hepsini indirip TV'de izlemek keyifli olacak!

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 19, 2013

Ali hocam sizin konuştuğunuz yeri görünce acayip heyecanlandım :) Tekrardan tebrik ederim.

Bu konferansları oturup izlemeyi çok isterdim ama zaman fırsat bulamıyorum :/

Zekeriya

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 21, 2013

İkinci günün ilk konuşması:

DConf 2013 Day 2 Talk 1: GDC by Iain Buclaw : DConf 2013 (https://ia601709.us.archive.org/30/items/dconf2013-day02-talk01/dconf2013-day02-talk01.mp4)

Bunu niye veriyorum; çünkü sayfasında indirme bağlantısı verilmemiş. Ama gömülü (embeded) vidyo verilmiş. Zaten ben de bağlantısını oradan elde ettim...:)

An itibariyle bir DVD yapıyor ve görünüşe göre bir kaç adet olacak. Aslında bunlara Türkçe altyazılar çakıp DVD halinde çoğaltsak, belki birilerine hediye vererek (D yayma faaliyetleri sırasında) çok manidar bir iş yapmış olabiliriz. Tabi bir de Ali hocanın kitabının elle tutulur sürümü olduğunda herhalde tadından yenmez.

2014'de Türkiye'de bir şeyler yapmalı ve sanırım 2013 yılında biraz oturduk! En azından Ali hoca sırasını Dconf'da saldı...:D

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]