Thread overview
Bir projede ne kadar ısrarcı olmalı
Jun 29, 2019
kerdemdemir
Jul 04, 2019
kerdemdemir
June 29, 2019

Biraz felsefi bir soru olacak ama hareketlilik olsun sorayım yinede.

D ile yazdığım kişisel projemle yaklaşık 1.5-2 senedir uğraşıyorum. Biraz kazandığımda oldu ama istikrarlı bir şekilde sonuç alamadım kendisinden. Kendisi ile 1 ay uğraşmadım ve canımın daha sıkıldığını gördüm. Böyle bağımlılık gibi birşey.
Sanki tünelin sonundaki ışığı görüyor gibiyim ama sürekli buglar(Türkçesini bilmiyorum) ve değişen piyasalar istikrarlı bir sonuç almamı engelliyor.

Bu projeyi yaparken ilk defa vibe.d, zmq ve bir sürü D özelliği öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum.

Bırak diye tavsiye alsam bile bırakıcağımı hiç düşünmüyorum ama yinede sormak istiyorum sizce bir projede ne kadar süre ısrarlı olmalı?

Erdemdem

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

June 30, 2019

Zaten bir zorlayan olmadığına ve yalnızca istediğin için ilgilendiğine göre, kendi ilgin kalmayana kadar...

Eğer bu proje için soruyorsan ve başarılı olmasını sana para kazandırması olarak tanımlıyorsan, bu konularda hiç deneyimim olmadığı halde hiç para getirmeyeceğini düşünüyorum. Böyle piyasalarda bildiğim kadarıyla hep algoritmalar çalışıyor. Ayrıca, rakiplerin bu işi eskiden beri sürdüren insanlar. Onlar piyasalara çok hızlı yollardan bağlılar ve pazardaki fiyatları senden daha önce görüyorlar ve senden daha önce alım satım yapıyorlar. O yüzden, senin gibi bu işi amatörce yürüten birisinin uzun vadede para kazanması bence olanaksız. İşin içinde rasgelelik de var, seninki gibi programların pazarı ellerinde olmadan etkilemeleri de var, vs.

Tabii hiç uzman değilim; hiç anlamadan söylüyorum.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

July 05, 2019

Alıntı:

>

Eğer bu proje için soruyorsan ve başarılı olmasını sana para kazandırması olarak tanımlıyorsan, bu konularda hiç deneyimim olmadığı halde hiç para getirmeyeceğini düşünüyorum.

Evet tecrubelerimde bunu gosteriyor. Ama sabit kazanc saglamasi ihtimali boyle bir motive ediyor insani hic umut olmasada.

Dun yine bir seyler ogrendim .reqiure 'i ilk defa kullandim mesela. Cok keyifli gidiyor bu acidan. Sanirsam maddi hirslardan arinip teknik guzelliklere odaklanmak iyi gelecektir bana.

Erdemdem

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]