August 20, 2012
I just ran into (I think) this bug http://d.puremagic.com/issues/show_bug.cgi?id=8377 using dmd 2.060. Seeing that there was a fix in git, I cloned the latest git dmd, built, and dropped the .exe into my existing dmd 2.060 installation directory.

I still get this unexpected optlink termination (although the location of the error is different - EIP=00424D76 - don't know if that is significant or not).

Thing is, I only hit the error when I compile a Debug target. In release mode there is no error.

I don't think I can narrow down this problem easily, I suspect the problem is in a 11k lines module of template heavy code generated by Pegged. I am just wondering if anyone who saw this problem pre the git commit also has trouble with debug builds, or if this is a different bug.

Cheers
cal
August 20, 2012
On Mon, Aug 20, 2012 at 7:33 AM, cal <callumenator@gmail.com> wrote:

> I don't think I can narrow down this problem easily, I suspect the problem is in a 11k lines module of template heavy code generated by Pegged. I am just wondering if anyone who saw this problem pre the git commit also has trouble with debug builds, or if this is a different bug.

I also had lots of trouble with Pegged and optlink since 2.060. Are you using rdmd? Because I have no linking problems with dmd, only rdmd, strangely enough. Maybe it's due to rdmd reusing cached information that should be updated more aggressively.
August 20, 2012
On Monday, 20 August 2012 at 13:50:27 UTC, Philippe Sigaud wrote:
> On Mon, Aug 20, 2012 at 7:33 AM, cal <callumenator@gmail.com> wrote:
>
>> I don't think I can narrow down this problem easily, I suspect the problem
>> is in a 11k lines module of template heavy code generated by Pegged. I am
>> just wondering if anyone who saw this problem pre the git commit also has
>> trouble with debug builds, or if this is a different bug.
>
> I also had lots of trouble with Pegged and optlink since 2.060. Are
> you using rdmd? Because I have no linking problems with dmd, only
> rdmd, strangely enough. Maybe it's due to rdmd reusing cached
> information that should be updated more aggressively.

I tried both dmd and rdmd, both give the same result, optlink crash in debug build. I'm going to give dustmite a go, see if I can reduce it at all.
Top | Discussion index | About this forum | D home