Thread overview
Andrei Alexandrescu'nun kitabının diziler ve eşleme tabloları bölümü
October 30, 2009

http://erdani.com/d/thermopylae.pdf

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 31, 2009

İlk bir kaç sayfasını okudum, yazar sanırım oldukça basit bir dille yazmış.(Siz bu yazarın dili çok mecazlıdır ya da buna benzer bir şey demiştiniz. )

D'de diziler değiştirilmeyecek miydi ? Yazar diziler hakkında 30 sayfa yazı yazdıktan sonra dizilerin değişeceğine artık pek inanmıyorum. Birde sayfalara baktım her tarafta burada hata vardır mesajları ile karşılaştım, bu hata mesajları ile yayınlanmayacağına göre hataların düzeltilmesi gerekiyor ama bu kadar hata var olduğunu görmek bile insanın morali bozuyor.

Bu arada kitabın 317 sayfası yazılmış. 400 sayfaya az kalmış gibi ? Yani dilde artık değişiklik olmayacak herhalde.

Bu arada kitabı diving into python gibi ücretsizde erişebilmemize izin verse çok iyi olacak. Ama verecek gibi değil.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 31, 2009

İngilizce yazarın ana dili değil. O yüzden biraz garip olabiliyor. Ama hiç önemli değil tabii ki. Ayrıca sohbet havasında yazar. Ben de severim... :)

Bence bu kitapta ne yazılıyorsa D2'de de o olacak. Dilin gelişmesiyle kitap eş zamanlı olarak gidiyor. Örneğin kendisi son zamanlarda diziler ve eşleme tablolarıyla ilgili çok konu açtı. T[new] diye bir dizi tanımı üzerinde konuşuldu ama sanırım vazgeçildi.

Konulardan bir örnek:

http://www.digitalmars.com/webnews/newsgroups.php?art_group=digitalmars.D&article_id=99576

Ben daha kitabın yukarıdaki bölümüne bakmadım. Ama eminim bu erişim tablosu elemanlarını etkin olarak ziyaret etme konusu vardır.

Kitabın çıkma zamanı şimdi Mart 2010 olarak gözüküyor. Demek ki D2 de o zaman iyice oturmuş olacak. :)

Kitaptaki hatalarla ilgili bölümler de anladığım kadarıyla kendisi için notlar... Onlar asıl kopyada görünmeyecekler. Ama kitap da dmd o hataları gidermeden çıkmayacaktır.

Kitabın ücretsiz verileceğini hiç sanmıyorum. Hakları Addison Wesley basımevine ait. Onlar da hep kitap olarak satarlar.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]