August 07, 2018

Herkese merhaba bu yazıda Salih hocamın da isteğiyle bu sene katıldığım Bolu' da düzenlenen Linux Yaz Kampından bahsediceğim. Öncelikle Salih hocama bir özür borçluyum ki kampın yarısında rica etmişti. Ben yaklaşık 1 hafta sonra yazıyorum.

Öncelikle kampa gitmeden önce kendi açımdan ikilemler vardı ki bunları sizlerle de paylaşmıştım Kararımı gitmekten yana kullandım ve kampa katıldım. Sizlerin de görüşleriniz için tekrar teşekkürler.

Kamp cidden benim açımdan verimli geçti diyebilirim.Ben Python 2.Düzey sınıfındaydım. Derslerde tahminimin aksine sadece python değil birçok farklı konuya değindik. İlk öğrendiğim şey ise özgür yazılım ile açık kaynak kodlu yazılımın farklı şeyler olduğu oldu. İş hayatı,Yurt dışında yazılımcı olmak gibi farklı konulara da değindik.

Kampta eğitmenlerime,arkadaşlarıma sohbet arasında D dilini sordum. Eğitmenlerimin çoğu C/C++ dilinden daha iyi olduğunu biliyorlar fakat hiç kodlama şansları olmamış. Arkadaşlarımın arasında ne yazik ki hiç bilen yoktu. Ben kendim bildiğim kadarı ile anlattım ve daha detaylı bilgi için foruma kendilerini davet ettim. :)
D dili aslında bu kamp için çok uygun. Kampta gelecek vadeden konular ağırlık verilmiş. D dili bunların arasında neden olmasın diye sordum kendime. Umarım ileride bu forumdan birini veya yeterli bilgiye ulaşırsam kendimi D dili eğitmeni olarak görmeyi çok isterim.

Kamptaki eğitmenlerimiz de çoğu daha önce bu kampa katılmış gönüllü kişilerdi. Açıkçası ileride bende gönüllü eğitmen olarak gitmeyi çok isterim. Çünkü insan bu kampa gittikten sonra kendini kampa borçlu hissediyor. :)

Unutmadan kampın düzenlendiği Bolu'dan da bahsetmek isterim. Kamp 2012 den beri Bolu'da düzenleniyor. Bu yüzden Bolu halkı bizlere alışkındı. Hatta bizlere "Penguenler" diye hitap ediyorlardı. :) Bir çok yerde bizlere özel indirim vardı. Eğer bir gün Bolu'ya yolunuz düşerse yoğurtlu gözlemeyi tatmanızı tavsiye ederim.

Yazıcaklarım bu kadar. Aslında daha da uzun yazmak isterdim fakat uzun yazı yazma konusunda yeterince iyi değilim. Sizleri de sıkmak istemem. Eğer merak ettiğiniz ve benim yazımda olmayan bir şey varsa sorularınız severek cevaplarım. Okuduğunuz için teşekkürler. İyi akşamlar dilerim.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

August 11, 2018

Estağfurullah,

Ne zaman istersen yazabilirsin Hüseyin, özür ne demek. Ama asıl özürü, biz Ali Hoca’ya (eğer kabul ederse) etmeliyiz çünkü kamptan da anlayacağınız üzere biz bu dili yaymak için yeterince çaba göstermiyoruz. En azından Ali Hoca gibi kitap yazma gibi büyük bir sorumluğu muz yok...

Özetle kitabımız var, forumumuz da; bize sadece cemiyete yeni neferler gerek.

Saygılar...

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]