March 03, 2019

Diğer topikte biraz bahsi geçen bir konu olan "Visual Studio Code" yi bilgisayarıma kurarark kullanmaya başladım.
Açıkçası Visual Studio grubu çok iyi bir iş başarmış gibi görünüyor. Sanırım biraz Emacs tan ilham almışlar gibi çünkü Bu Bir editor bence gerçekten yetenekli bir çalışma ortamı sağlıyor.

Her ne kadar konu başlığı "Visual Studio Code" editorü olsa bile aslında soru tüm geliştirme ortamları için geçerlidir.

Şimdi ilk sorum şu; Bu ve benzeri editorler de derleme yapmak için console veya terminal den bildiğimiz komut satırı seçeneklerini kullanarak işlem yapmaktayız. Peki bunları baştan tanımlayarak bir dosya çalıştırarak yapmanın bir yolu yok mudur? yada dub, json gibi konu başlıkları bu işi mi yapmaktadırlar ?

ikinci soru(yada istek) de şu; Forumda Bir çok yerde çeşitli bilgiler bulunmaktaysa da örneğin içinde 2 modül ve bir ilinti içeren çok basit bir d programcığı ile bunun dub , json ile nasıl kullanıldığı konusunda affınıza sığınarak biraz yeni başlayan birine hitap edecek şekilde anlatabilir misiniz ?

Not: Dub ile ilgili forumda bir makale de var ancak orada bir uygulama örneği olmadığı için açıkçası json ve hatta Ali hocanın bahsettiği json yerine sdl kullanımı vesaire gibi konulardan bir çıkarım yapamıyorum. hatta json ve sdl nin dub ile kullanımı hakkında neredeyse hiç bir fikrim de yok :blush:

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]