October 08, 2019

Herkese merhaba;

Herkesin bildiği üzere ekranı kaydeden / resim çeken yazılımlar var, Techsmith Camtasia, OBS, Kazam vb. Bu tür yazılımlarda ekranın tamamını kaydetme varken aynı zamanda sadece belli bir alanı kaydetme de var. Mesela bir örnek:

https://screenrecorderpro.files.wordpress.com/2017/08/camtasia-studio-9-recording-tools.png

Burada da göreceğiniz gibi masaüstünün sadece belli bir karesi alınıyor. İşte benim problemim burada başlıyor. Benzer bir programı ben de yapacağım ama sadece ekran fotoğrafı alacak. Bu şekilde sadece belli bir karenin de resmini almak istiyorum. Bu resimde de gördüğünüz gibi yeşil kesikli çizgilerden oluşan dörtgen alanın içi kaydediliyor. Ben de bunu Qt5 ile yapıyorum ama o kareyi nasıl yapmalıyım bilmiyorum. Aslında bir QWidget ile bunu şu şekilde yaptım:

https://i.postimg.cc/jSzTf8MJ/picture1.png

Ama bu hem bir pencere gibi davranıyor (yani masaüstünde bulunan başlat menüsü gibi yerlerin üzerine çizilemiyor) hem de arka planı saydam olmuyor. Çeşitli yollar denedim ama nafile, saydam olmuyor.

Bu tür pencereden bağımsız ekranın her tarafına çizilebilen, saydam ve önemli bir nokta olarak karenin içerisini bloke etmeyecek yani arka planda kalan tüm ögelere erişilebilir olacak şekilde nasıl bir yol izleyebilirim.
Qt buna dair hem Linux hem Windows ve macOS için ortak bir çözüm sunduğunu göremedim. Hatta sadece Linux da bile bunu yapamadım. Yani bu işe ne deniyor?

Diğer sorum ise şimdi diyelim ki ekranı kare olarak çizdim ve oranın belli durumlarda fotoğrafını alacağım. Yani orada bir scrollbar var ve onu aşağıya otomatik kaydıracak ve her sayfanın ayrı ayrı fotoğrafını alacak. Bu ekrana oto tıklama ve oto scrollbar kaydırma işlemine ne deniyor? (Not: Bunu da Qt5 ile yapacağım)

Teşekkürler.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 08, 2019

Bu otomatik scrollbarı kaydırma ve otomatik tıklayarak resim çekme olayını yapan bazı yazılımlar var. Mesela PickPick, Techsmith snapgit vs. Bu da PickPick'in scrollbar'ı kaydırarak yaptığı bir işlem:
https://www.youtube.com/watch?v=pwGfFMWEyZw

Bu yazılım istediğimi yapıyor ama tüm sayfayı tek resim olarak alıyor. Scrollbar küçücük, yani dosya çok uzunsa resimi tek parça olarak almak olmaz. Ben parça parça resim çeksin istiyorum, yani sayfa sayfa çekecek. Bu yüzden buna dair bir çözüm olmalı.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]