Thread overview
Siz olsanız hangi dersi alırdınız
Jul 31, 2012
erdem
Jul 31, 2012
Salih Dinçer
July 31, 2012

Arkadaşlar biliyorsunuz edX'in kursları duyuruldu.

https://www.edx.org/courses

MIT'nin 6.00x ve Harvard'ın CS50x kursları her ikisi de bilgisayar bilimine giriş niteliğinde kurslar. Her ne kadar ikisi de aynı konuyu anlatıyor olsa da 6.00x genellikle Python, CS50 ise temel olarak C ve biraz da web programlama öğretiyormuş. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.

Benim şu anki ağırlığım biraz 6.00x tarafına kayıyor. Çünkü Python ile ilgili oldukça iyi şeyler duydum. Örneğin bazı C++ programcıları kodlarını önce Python'da yazıyorlarmış. Daha sonra bir şey yavaş kalırsa C++'a geçiriyorlarmış.

Aynı zamanda örneğin aynı kod Python'da 1 saatte yazılırken C++'de yazması 1 gün alıyormuş :) Ama diğer taraftan biraz da C kültürüm artsa fena olmaz diye düşünmüyor değilim.

Aslında önceden olsa bu kursları çerez niyetine gibi düşünebilirdim. Ama genellikle MIT'nin kursları o kadar kolay olmuyor. Sınavlardan geçebilmek için o konuyu derinlemesine anlamış olmak gerekiyor.

Bir de bunların dışında her ne kadar biraz zorlayıcı olabileceğini düşünsem de yapay zekayla ilgili kursa da katılmak istiyorum.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

July 31, 2012

Elbette Python çünkü C'den daha iyi...

Hatta hiç düşünmeden söyleyebilirim ki D'yi takip ettiğine göre C'yi öğrenmeye gerek yok.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

July 31, 2012

Çok zor seçim.

Sen bunların ikisinin de bazı konularının üstündesin. (Başlangıç düzeyi diyorlar.)

Yalnızca dillere bakarsam ben de sanki azıcık Python tarafındayım. Ama zaten bu dilleri istediğin zaman güzelce kendin de öğrenebilirsin. Ayrıca dillere fazla eğileceklerini de sanmıyorum. Ana konu CS olduğu için diller yalnızca gerektikleri kadar kullanılacaklar.

Bende yanıt yok. :)

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]