Thread overview
ddili.org u yenilemek
Sep 02, 2012
huseyin
Sep 02, 2012
Salih Dinçer
Sep 02, 2012
Salih Dinçer
September 02, 2012

Merhaba acaba ne için ddili.org da jquery yada php kullanmıyoruz ? Bazı Yerlere Ufak Eklentiler yapılabilir

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 02, 2012

jquery yada php birbirinin eş dil değil .

Ufak eklentiler yapılacaksa php ile yapılacağına neden D ile yapılmasın? Belki ileride platform olarak ddili.org D ile yeniden kodlanır.

Forumu da wikisi de d ile olan. Haftalık kod yarışması olan. Hangi derste kaldığını belirecek en son burayı okudum özelliği olan, derslerde yorum özelliği yada örnek kod gönderme özelliği olan iyi D kullanıcılarının bloglarındaki yazıların yer alacağı gezegen özelliği olan ve online derleme özelliği olan bir site. Hatta belki projelerimizi bile burada barındırabileceğimiz çok dilli bir site.

Ancak şu an için ne gerek var. Sade ve hoş görüntüsü var bence.

Ayrıca php ile bu siteyi kodlamak için çok iyi php bilmek gerekiyor. Hem o kadar iyi php bilen yok hem de onun yerine hazır php sistemler kullanmak daha kolay. Ancak bu siteyi hazır php sistemlere geçirmekte çok zor olur. Ancak ileride bencede D ile iyi bir site yapılabilir.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 02, 2012

Bu konuda Ali hocamın yorumu önemli...

Hatırladığım kadarıyla içerik D ile meydana geliyor. Hatta veriler Google Code'da tutuluyor. Ben bu şekilde sade olmasını seviyorum; jQuery ile süslenmesi mümkün ama önemli olan içeriğin kendisi.

Güncelleme gerekiyor ve bu yükü Ali hocamın üstünden alabilmeliyiz. Yani gönüllü arkadaşlar içerik ekleme konusunda bir şeyler yapıp en azından son onayı Ali hocanın vereceği bir şey olabilmeli. Belki herkesin projelerinden bahsedebileceği bir bölüm hoş olurdu.

Sevgiler, saygılar...

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 02, 2012

Alıntı:

>

Hatırladığım kadarıyla içerik D ile meydana geliyor. Hatta veriler Google Code'da tutuluyor.

Ddoc ile oluşturuluyor. Benim sevdiğim bir sistem. Ancak kolay html kodlamaktan başka bir artısı yok pekâlâ.

Alıntı:

>

Güncelleme gerekiyor ve bu yükü Ali hocamın üstünden alabilmeliyiz.

Ali Bey'e zamanında ddili.org'un kodlarını github'a taşı diye çok direndim ama dinletemedim :-D Senin ne demek istediğini anladım benim aklımda da o fikir var ancak eğer orada olsa pull requestlerle bu işi o zamana kadar daha rahat götürebiliriz. Örneğin kitapta basit hatalar buluyorum. Ama çok basit. Ancak kitabın yazarı o olduğu için kendime göre değişiklik yapamıyorum. Ayrıca forumda da projeler konusunda konusu olmadığı için başka yerde mesaj atıp fikrini alıp onuda yormak istemiyorum. Böyle şeyleri biz yapmalıyız. Ali Bey Cumhurbaşkanı gibi ya onaylamalı ya meclise geri göndermeli :-D

Alıntı:

>

Belki herkesin projelerinden bahsedebileceği bir bölüm hoş olurdu

Senin aklındakinin aynısı olmasa da forumdaki projeler konusu bunun için uygun sayılır.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 03, 2012

Alıntı (acehreli):

>

Türkçemin iyice yetersiz olduğunu düşünmeye başlıyorum. ;)
Estağfirullah, bence Türkçe'yi kullanımın gayet iyi, yerinde ve yeterli. Benim gibi çok çok uzun cümleler kurup konuyu dağıtmıyorsun. Üstelik sende çoğumuzdan fazlası var, İngilizce'yi de iyi kullanıyorsun. Kıskanmalı mıyız...:)

İşte Türkçe'yi kullanabilme becerisinin programcılık ile yoğrularak bir üst sürüme geçirilmesi (upgrade), hali hazırda durmakta:
Alıntı (acehreli):

>

(Mert öyle yap{ıyor|acak}.)
Buna rağmen nasıl böyle bir şey düşünebilirsin ki! Hatta pipe işaretine hayran kaldım. Sık sık parantezli cümleler kullanırım ama bir çoğunun yaptığı gibi yüklemleri parantezli kullanmayı çok becerememişimdir. Sen ise (programcı olduğumuzdan olsa gerek!) bir küme içerisine pipe işaretini almışsın ya sanırım tek örneği burada yaşandı. Süper...:)

Bu geleneği (becerebilirsem) sürdürmek istiyorum çünkü sevdim. Ama ben hem biraz özgün hem de mantık işaretini çağrıştırsın diye çift pipe kullanacağım. Belki de bütün bunlar biraz Türkçe'nin belki de dillerin eksikliğidir. Hele ki İngilizce'deki She/He/It ayrımına bayılıyorum. Türkçe'de bu yok mesela...:(

Dip Not: Elif Şafak'ın bir söyleşisinde, Türkçe'nin hatta dillerin, derdini anlatmakta yetmediğini söylemişti. O yüzden bazı romanlarını İngilizce yazmaya başlamış.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 02, 2012

Başka fikirlere saygım var ama Ddili'ni statik sayfalardan oluşacak biçimde düşünmüştüm. Verdiği yalnızca metinden oluştuğu için bundan fazlasına da gerek olmamalı.

Sitedeki tek yavaşlık kaynağı Google Translate... Bazen bir kaç saniye bekletiyor ve beni çıldırtıyor. :)

Can ve diğer arkadaşlar, bulduğunuz yazım hatalarını lütfen bana bildirin. Türkçemin iyice yetersiz olduğunu düşünmeye başlıyorum. ;) Şurada, en sonda "Bir rica" var:

http://ddili.org/ders/d/tanitim.html

İsterseniz bir dosyaya yazın, biriksin, sonra gönderin. (Mert öyle yap{ıyor|acak}.) İsterseniz de hemen gönderir. Lütfen... :)

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 03, 2012

{a|b|c} gibi kullanım ben başka yerlerden öğrendim. Sanırım komut satırı seçenekleri anlatılırken kullanılır ve a,b,c'den yalnızca birisi demek olabilir. (Şimdi örneğini bulamıyorum). Hatta regex yazımından geliyor olmalı. Eğer öyleyse doğru kullandığımdan da emin değilim çünkü regex'te galiba parantez olmalı: (a|b|c).

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]