Thread overview
Bilgisayar Mühendisliği
Sep 06, 2012
cgiyte
Sep 06, 2012
erdem
Sep 06, 2012
Salih Dinçer
Sep 16, 2012
cgiyte
Sep 17, 2012
erdem
Sep 17, 2012
cgiyte
September 06, 2012

Merhabalar öncelikle ve diğer bölümdeki açtığım konuyu silebilirmisiniz orası projeler bölümüymüş afedersiniz :)

Bu sene İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği kazandım.

Sizce Üniversite hayatımı nasıl değerlendirmeliyim ?

Şunları şunları yap şu alana yönel şu programları öğren dediğiniz öneriler var mı?

Hazırlık geçme sınavına giricem eğer geçemezsem şöyle animasyon programlarını mı öğrensem falan dedim yoksa bilg. müh ile alakalı konulara mı bakayım networktür falan ?

Yani siz şuanki aklınız olsa nasıl değerlendirirdiniz üni hayatını ?

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 06, 2012

Hayırlı olsun. Kimi izmire geliyor kimi izmirden çanakkaleye gidiyor :-D

İYT'nin adını çok duyuyordum. İyi okul diyorlar ama araştırmadım. Bildiğim kadarıyla Urlada. Yani İzmire pek yakın değil. Yutta kalacaksın herhalde.

Alıntı:

>

Yani siz şuanki aklınız olsa nasıl değerlendirirdiniz üni hayatını ?

Bende senin gibi bu yıl üniversiteye gireceğim. Ben ilk başta yabancı dil olayını bitirmek istiyorum. Eğer yabancı dilin iyi değilse boşver üni.yi yabancı dil öğren :-) Eğer sınavı geçersen bile yabancı dilinden bu kadar emin değilsen yabancı dil öğren.

Üni. hayatında en önemli şeyler kitaplardır bence. Bedeva kağıt kitap :-) Kısaca merak ettiğinle ilgili her şeyin kitabını bak varsa oku :-)

Kitaptan başka sosyal davranışlar edin ama abartma. Bilgisayar mühendisliğin bir tarafında her zaman asosyallik vardır çünkü. :)

Üniversitedeki derslerini iyi öğren ama orada genelde her şey anlatılır ama hiç bir şey anlatılmaz. Çünkü 4 yılda bazı üniversiteler bize python C C++ C# ve Java php gibi dilleri öğretir. Yanına Web programlama sistem programlama ile ilgili uygulama programlama ile ilgili. Görüntü işleme, rastgelelik derleyici tasarımı gibi bir çok şey. Bu kadar şeyi tabiki sadece başını öğretirler. Sen ünideyken bu anlatılanların hepsini öğren. Çünkü eğer sistem programlama üzerinde gelişmek istesen bile diğer alanlarda kulak doygunluğun olması sana artı sağlayacaktır.

En kötü hazırlığı saymadan 1.yılı doldurduğunda ne ile uğraşmak istediğini seç. Onun üzerinde eğil ancak diğer derslerinde pekiyi olsun :-)

2.yılın ya da 3.yılın sonunda mutlaka staj yap. Okul yaptırıyordur zaten. Hem orada teknokent var diye biliyorum. Senin faydana bir şey.

İzmiri ben küçükken severdim. Şuan hiç mi hiç sevmiyorum :-D Ama yinede İzmiri gezmeden 4 yılı bitirme :-)

Alıntı:

>

animasyon programlarını mı öğrensem falan dedim yoksa bilg. müh ile alakalı konulara mı bakayım networktür falan ?

Eğer iyi bir mühendis olmak istiyorsan bunla ilgili konularla takıl. Ancak ilk yabancı dil :-) Animasyon ile girdiğin üni. bölümünün konusu pek alakalı değil(oyun programlamada değiniliyordur belki. Bilmiyorum yani....). İleride en kötü hobi olarak uğraşırsın ama ilk önce belirli bir rotayı yakala. Zaten bence o rotayı yakaladığın zaman pek farklı şeyler için uğraşmak istemeyeceksin. Her şey sıradanlaşacak.

Sonuç benim bilgisayar mühendisi hocalarımdan birinin söylediğini söylüyorum. Bu olayın %40'ı üniversitede %60'ı sende. Sen tek başınada bir şeyler yapabilirsin ama üniversite tek başına bir şey yapamaz. Hele Türkiyedeki ortalama altı yada en fazla ortalama düzeyinde ders veren üniversiteler hiç bir yapamaz. Sen çabalamak zorundasın.

Kısaca sosyal ol, spor yap :-) , derslerine çalış ancak derslerinin iyi olması yetmez. Bir alan seç onun üstünde üniversitenin sana verdiğinin çok daha fazlasını üzerine koy. Bu sırada eğleniyor ol tabiki :-)

Bende senin gibi bilgisizim ancak kendimle ile ilgili fikirlerim bu.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 06, 2012

Hoşgeldin cgiyte :)

Öncelikle tebrikler.

Ben de genel olarak Ali bey gibi düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa bilgisayar yerine elektronik okurdum ;-)

Yapay zeka, grafik programlama, elektronik, algoritmalar gibi dersler veriliyorsa bunlara ağırlık verirdim. Ayrıca edX kurslarına kayıt olup aynı dersleri farklı kaynaklardan öğrenebilirsin. Yapay zeka, bilgisayar bilimlerine giriş, devreler ve elektronik gibi kurslar var.

https://www.edx.org/courses

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 06, 2012

Hoşgeldin cgiyte! :)

Ben elektronik mühendisliği okumuştum ama cevap herhalde yine de aynıdır: Vaktini boşa harcama ve sevip sevmemenle ilgisi olmadan, okulda verilen bütün konuları öğren.

Bugünkü aklım olsa üniversiteye lise gevşekliğiyle devam etmezdim.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 06, 2012

Aramıza hoş geldin cgiyte...

Sanırım arkadaşlar sorularına cevap verdi. Özellikle Can'nın görüşleri/kaderi seninle paralel olmasından ötürü önemli. Asosyallik, bedava kitap vb. uygulanacak şeyler. Bence üniversite sana bu sorularını rahatlıkla cevaplayacak bir vizyon çizecek. Öyle ya, üniversite sana bilgiyi ağzına vermez ve edinmek için çabalarsın. İşte bocalamaman için de hazırlık dönemleri oluyor...

İşte bu ilk anlar sosyalleşmek için ideal sonrasında zaten vakit bulamayacaksın. O yüzden ilk anlarını arkadaş edinmek için değerlendirmelisin. Yoksa sonrasında ne vaktin olur ne de diğerlerinin seninle vakit geçirmeye niyeti! Bak bu çok önemli çünkü bir gün ders notun eksiktir ama çevrende arkadaşlar az olursa sıkıntı olur.

Bir de bir sürü kulüp ile karşılaşacaksın ve bunlar sana ortak özellikteki arkadaşlarını bulmanda yardımcı olacak. Bir kaçıyla ilgilenip görev de alabilirsin ama başlangıçta! Sonra bu kulüplerden yavaş yavaş uzaklaşmalısın...:)

Başarılar...

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 17, 2012

hepinize ayrı ayrı teşekkürler cevaplarınız için.

Yabancı dil sınavını geçemedim ve hatta sınavda zorlandığımı görünce şuan sevindim bile belki yanlışlıkla geçerim dedim korktum:D

İYTE de İTÜ ve ODTÜ gibi türkiyedeki %100 ing olan 3 üni den biri.Yani bu bakımdan ing otomatik öğrenmiş olucam denilebilir :) ve Eğitim kalitesi olarakta İTÜ ve ODTÜ kadar iyi diyorlar umarım öyledir.Benim seçmemde daha çok %100 ing olması ve eğitim kalitesi ve tabikide bilimsel makale üretimleri falan gördüm çok etkili oldu.

Sizlerden alıntı yaparak konuşucam.

Öyle ya, üniversite sana bilgiyi ağzına vermez ve edinmek için çabalarsın.

Evet başkalarınada sordum bu soruları aynen dediklerinizi diyorlar :D O yüzden zaten tecrübeli insanlardan yardım istiyorum gidişat belirleyip o çizgiden ilerlemek için.Hepinizin harika önerileri var.

Programlama dili olarak

pythondan başlamanızı öneririm. Önce python sonra c sonra c++ sonra c#sonra java :) yazmış biri pardus forumunda orda dikkat ettiğim kadarıyla python sempatizanlığı çok fakat genel olarak edindiğim bilgi abilerimin dedikleri C++ öğren.Şimdi ubuntu kurucam ve C den başlayıp C++ ile devam etmeyi düşünüyorum şahsen bu 5 yıl boyunca.Yani C++ üzerinde uzmanlaşmak istiyorum.

Yapay zeka, grafik programlama, elektronik

Bu konularla ilgili ders verilmiyorsa dahi kendi kendime öğrenemem mi bu 5 yıl boyunca ne diyorsunuz ?

Yani yanıtları okuduktan sonra aklıma onlarca soru geldiki napayım ne edeyim hiç bilmiyorum başlangıç olarak nerden başlayım yani ?

Birde kime sorsam programlama dillerınden bahsetmışler bilgisayar mühendisi olucam ben ama sadece bu forumda programlama dillerinden bahsedilmedi daha çok yeni şeylerden mesela Yapay zeka, grafik programlama, elektronik gibi üniversite konularına daha çok önem ver gibi yani anlatabildim galiba ne bileyim işte :D

Birde bi arkadaş dedi Arduino bundan al kullanmasını öğren falan diye.Bunuda alıp ilgilenmeye başlıycam bu sene yabi yapıcak o kadar çok şey varki neyi nasıl başlayım bu işe kestiremiyorum :)

Karmaşık saçma sapan bişiler yazdıysam afedersiniz teşekkürler tekrardan.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 17, 2012

Alıntı (cgiyte):

>

Yapay zeka, grafik programlama, elektronik

Bu konularla ilgili ders verilmiyorsa dahi kendi kendime öğrenemem mi bu 5 yıl boyunca ne diyorsunuz ?

Öğrenirsin tabi :)

Demek istediğim eğer bunlar ders olarak veriliyorsa öğrenmen daha kolay olabilir.

Yapay zeka:

https://www.edx.org/courses/BerkeleyX/CS188.1x/2012_Fall/about

Elektronik:

https://www.edx.org/courses/MITx/6.002x/2012_Fall/about

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 17, 2012

Ben programlama konusunda hiç birşey bilmiyorum sadece arıştırmalarımla okuduklarımla aşinalığım var ve herkes C++ öneriyor fakat siz diyorsanız programlama mantığını ilk başta anla sonra C++ bak diyorsanız pythondan başlayabilirim çok kolay falan diyorlar python için.

Ama benim hedeflerim gerçekten çok buyük belki çok toz pembedir size öylede gelebilir çok normal fakat ben bu konuda çok hırslıyım ve öyle olduğumu düşünüyorum :D C++ de karar kıldım bu 5 sene içinde olabildiğince iyi derecede öğrenmek istiyorum ve daha çok oyun programlama ilgimi çekiyor.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

September 17, 2012

Evet, öğrenecek çok şey var: çok dil, çok teknoloji, çok uygulama alanı, çok farklı uzmanlık düzeyi, vs. vs. vs. :) Bunların kolay bir yanıtı yok. Belki de bu fikri duymak istemiyorsun ama istediğini yap! :)

Bence en uçtaki iki dile indirge ve Python'a ve C'ye bak. Bakalım yorumlamalı ve üst düzey olan Python'dan mı hoşlanacaksın yoksa derlemeli ve alt düzey olan C'den mi. Diğer dil kararlarını onlara baktıktan sonra ver. (En iyi öneri benimki: Yalnızca iki dil içeriyor. :p)

Bu forumda sorduğuna bakarak, eğer "D öğren" dememizi bekliyorsan onu da derim: Gerçekten çok iyi bir dil ama gelişim sürecinde yaşıyoruz.

Alıntı (cgiyte):

>

Yani C++ üzerinde uzmanlaşmak istiyorum.

O zaman neden başka insanlara dil soruyorsun? Eğer C++'tan başlayacaksan ve mutlaka C öğrenmek gerektiğini düşünüyorsa C'deki kaynak yönetimi yöntemlerini tam olarak öğren ama C++'ta uygulamaya kalkma. C'nin elden ele hata kodu geçirme yöntemi ile C++'ın hata atma düzeneği farklıdır.

Alıntı:

>

başlangıç olarak nerden başlayım yani ?

Üniversiteden başla. :) Şimdi İngilizce öğren, yanında da sana eğlenceli gelen bilgisayar teknolojilerine takıl.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]