Thread overview
D programlama dili video konferans eğitim grupları.
May 27, 2021
Devrim
May 27, 2021
Ali Çehreli
May 27, 2021
Devrim
May 27, 2021

Selamlar,
d dilini öğrenme hevesinde olan yaşını almış bir insan olarak yazılı kaynaklar dışında, arkadaş ortamı gibi yada bir üniversite eğitim ortamı gibi bir ortam bulma şansım maalesef yok. "Canım ne işin var bu saatten sonra" diyenlere inat ben bu dili öğrenmek istiyorum. C de göstericiler mevzusunda çok takıldım ve oarada kaldım soracak kimse bulamadığımdan. D dili, bana şu an için işin en uç noktası olarak görünüyor, dolayısı ile d dili ile iştigal etmek bana daha mantıklı geliyor açıkçası. Bundan mütevellit bu işi twich ortamından yada başka bir video-konferans yazılımı ortamından, şöyle ünite ünite gibi, soru cevap etkileşimli bir şekilde bir organize edebilir misiniz? diye sorasım ve öneresim geldi.

May 27, 2021
On 5/27/21 9:41 AM, Devrim wrote:

> Selamlar,

Hoşgeldiniz! :)

> arkadaş ortamı gibi yada bir üniversite eğitim ortamı
> gibi bir ortam bulma şansım maalesef yok

Eğer İstanbul'daysanız ben her yaz Türkiye'ye geldiğimde iki buluşma ayarlıyorum. (Hatta İzmir de olabilir çünkü Urla'ya da uğruyorum.)

Ek olarak, her ayın ilk Pazar sabahı 10'da Zoom ile yüz yüze buluşuyoruz. Duyuru bölümünde "Sohbet" başlıkları altında bildiriyorum:

  https://forum.dlang.org/group/turkish.duyuru

Bundan sonraki 6 Haziran'da olacak.

> "Canım ne işin var bu saatten sonra" diyenlere inat

O fikirler eskidi. :) Öğrenmenin yaşı yok; hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir; vs. vs.

> C de göstericiler mevzusunda çok takıldım

Evet, göstericiler baştan çok karışık geliyor. D'nin bu konudaki şansı, göstericilerin getirdiği "referans" kavramının dilin başka olanakları tarafından zaten alıştıra alıştıra kullandırılması. En azından bana öyle geliyor...

> D dili, bana şu an için işin en uç noktası olarak görünüyor

Çok güçlü ve çok kullanışlı bir dil ama "uç nokta" sayılacak başka diller de var.

> video-konferans yazılımı ortamından, şöyle ünite ünite gibi, soru cevap etkileşimli bir şekilde bir organize edebilir
> misiniz?

Bunu isteyen başka arkadaşlar da oldu ama ben her video'nun uzunca bir hazırlık gerektirdiğini biliyorum. Hayatımda şu sıralarda buna ayıracak zaman veya istek yok. Belki ileride olur...

Ama sohbetleri arttırmaya varım. Hatta, bütün sohbetlerimizde katılanların önceden soru getirmelerini istiyoruz. Örneğin "şu konuyu bir türlü kavrayamadım" diye bir öneri gelirse sohbette o konuya odaklanırız.

Ali


May 27, 2021
On Thursday, 27 May 2021 at 17:12:42 UTC, Ali Çehreli wrote:
> Ek olarak, her ayın ilk Pazar sabahı 10'da Zoom ile yüz yüze buluşuyoruz. Duyuru bölümünde "Sohbet" başlıkları altında bildiriyorum:
>
>   https://forum.dlang.org/group/turkish.duyuru
>
> Bundan sonraki 6 Haziran'da olacak.



İlginize çok teşekkür ederim Ali bey.. Umarım önümüzdeki zoom dersine katılma şansı bulurum. Görüşmek ümidi ile İyi çalışmalar diliyorum.