February 11, 2022
 Merhaba ben İsmail Emre. Dün Ali ÇEHRELİ hocammızın kitabını bastırmasıyla alakalı olarak forumdaki duyuru başlığı altında biraz yazıştık. Foruma önceden kayıt olmayan ama benim gibi forumu takip edenler için davet geldi. Ali hocamız şöyle yazmıştı:
 > " Saat mi uygun değil? "
Aslında sohbetlerinizin saatinden çok d-programlama dilinde hiç bilgim olmadığı için ve bilgisayarla ilgili bir bölüm okumadığımdan sizlerle sohbete katılırsam konuları çok anlayamam diye düşündüğümden dolayı katılmıyordum.
 Kendim elektronik teknikeriyim ama iş bulamadığım için ve mikrodenetleyicileri programlamayı öğrenmek için C programlamayı öğreniyordum. Kaynak olarak Gökhan DÖKMETAŞ 'ın Temel C Programlama kitabından takip ediyordum. Yazarı kitabı ticaret harici halka açık yayınladığı için iki yıl önce bir fotokopicide plastik spiralli fotokopisini bastırdım.
 Geçen sene askerdeydim. Askerden dönünce iş bulamayacağımı düşünüp kendime göre tabii ki başarılı olduğum Bolu'daki fizik bölümünü(%100 İngilizce) bıraktım. . Bilgisayara, matematiğe ve fiziğe hala biraz ilgim olduğu için yine de öğrenmeye devam ediyorum.
 Hala iş arıyorum. Galiba bulabileceğim işler bunların hiç biriyle ilgili olmayacak ama yine de sizin forumunuzu takip ediyorum.
 Özellikle Salih DİNÇER hocanın sürekli öğrenmesi ve hata yapsa da bir sürü konu başlığına bana eğlenceli ( emekli olan ... gibi) konu başlıkları açması bu forumda herkesin birbirine saygılı olması ve kendinizi geliştirmek için sürekli girişimlerde bulunmanız üzerine bu forumu bir hobi gibi takip ediyorum.
 Bilgisayarımda da sadece Pardus kurulu. Onların topluluğuna da önceki aylarda bir kaç defa yardım ederek tercüme gibi girişimlerde bulundum.
 C, Java ve Python hatta Mathematica gibi bir takım diğer dillerle de kısa süreli ilgim oldu. Fakat onları da yarım bıraktım.
 Şu anda bilgisayarımda dmd kurulu değil ama kurabilirim.