Thread overview
Ekitapları yeniledim
Feb 10, 2022
Ali Çehreli
Feb 10, 2022
Ali Çehreli
February 09, 2022
PDF hep en günceliydi ama EPUB, AZW3, ve MOBI beş sene eskiydi. :( İçindekiler bölümlerini oluştururken hata da yapıyormuşum. Şimdi Sözlük ve Dizin de İçindekiler bölümünde belirmeye başladı:

  http://ddili.org/ders/d/index.html

Ek olarak, Rohat ve Salih'in son sohbetteki ısrarları üzerine Türkçe kitabı da kağıt olarak bastırmaya karar verdim, çok uğraştım (gerçekten), ve IngramSpark'a ekledim. Bir insan tarafından gözden geçirilmesini bekliyorum.

Ama sorunlar var:

- Amazon'un Kindle Direct Publishing'ine ekleyemedim çünkü henüz Türkçe'yi desteklemiyorlarmış. Beklemedeyiz...

- Kitapçıların ısmarlayıp raflarına koymaları için onlara %55 indirim verilmesi gerekiyormuş. O fiyatı çok arttırdığı için %30 indirim seçtim. Ama hâlâ çok pahalı:

- Şu andaki fiyat $40 civarında oldu. O fiyata ancak bir kaçımız hatıra olarak almak isteyebiliriz ama peynir ekmek gibi satması imkansız! :)

Bence en iyisi, bir Türk basımeviyle anlaşmak. Ama yayınevlerinin geleneksel çalışma şekilleri kitap üzerinde hakka dayanıyor. Ne yazık ki, bu da benim durumuma uymuyor çünkü her zaman için ücretsiz olarak vermek istiyorum; kimseden editörlük hizmeti bile almadığım için de hiçbir hakkını vermek istemiyorum. Yine de birileriyle konuşmakta yarar var tabii. Seneler önce konuştuğum yayınevleri bana imzaladığım an ihlal etmiş olacağım küflü anlaşmalar göndermişlerdi. :)

D gibi bir dili hangi Türk yayınevinin altında görmek istersiniz? Hangisi seviliyor veya kaliteli olarak görülüyor?

Hızlı bir aramayla şöyle bir firma buldum:

  https://yazardandirekt.com

İyi mi? Sizin başka öneriniz olur mu?

Ali

February 10, 2022
On Thursday, 10 February 2022 at 04:30:19 UTC, Ali Çehreli wrote:
> PDF hep en günceliydi ama EPUB, AZW3, ve MOBI beş sene eskiydi. :( İçindekiler bölümlerini oluştururken hata da yapıyormuşum. Şimdi Sözlük ve Dizin de İçindekiler bölümünde belirmeye başladı:
>
>   http://ddili.org/ders/d/index.html
>
> Ek olarak, Rohat ve Salih'in son sohbetteki ısrarları üzerine Türkçe kitabı da kağıt olarak bastırmaya karar verdim, çok uğraştım (gerçekten), ve IngramSpark'a ekledim. Bir insan tarafından gözden geçirilmesini bekliyorum.
>
> Ama sorunlar var:
>
> - Amazon'un Kindle Direct Publishing'ine ekleyemedim çünkü henüz Türkçe'yi desteklemiyorlarmış. Beklemedeyiz...
>
> - Kitapçıların ısmarlayıp raflarına koymaları için onlara %55 indirim verilmesi gerekiyormuş. O fiyatı çok arttırdığı için %30 indirim seçtim. Ama hâlâ çok pahalı:
>
> - Şu andaki fiyat $40 civarında oldu. O fiyata ancak bir kaçımız hatıra olarak almak isteyebiliriz ama peynir ekmek gibi satması imkansız! :)
>
> Bence en iyisi, bir Türk basımeviyle anlaşmak. Ama yayınevlerinin geleneksel çalışma şekilleri kitap üzerinde hakka dayanıyor. Ne yazık ki, bu da benim durumuma uymuyor çünkü her zaman için ücretsiz olarak vermek istiyorum; kimseden editörlük hizmeti bile almadığım için de hiçbir hakkını vermek istemiyorum. Yine de birileriyle konuşmakta yarar var tabii. Seneler önce konuştuğum yayınevleri bana imzaladığım an ihlal etmiş olacağım küflü anlaşmalar göndermişlerdi. :)
>
> D gibi bir dili hangi Türk yayınevinin altında görmek istersiniz? Hangisi seviliyor veya kaliteli olarak görülüyor?
>
> Hızlı bir aramayla şöyle bir firma buldum:
>
>   https://yazardandirekt.com
>
> İyi mi? Sizin başka öneriniz olur mu?
>
> Ali

 Merhaba ben İsmail Emre. Yaklaşık 3 yıldan beridir yaptığınız işleri görmüş olmama rağmen programcı olmadığım için bilgisayarıma sadece dmd kurup "merhaba dünya" yazdırmıştım. Açıkçası Türkçe'ye uyan ve son teknoloji bir programlama dili olduğunu da anladım. Uzun süreler C programlama dilini anlamaya çalıştım ama hala anlayamadım. Sizin kitabınızda d-programlama dili hakkında Türkçe terimler görmek hoşuma gitmişti. Ayrıca burada bu dilin olanaklarını keşfetmek ve algoritmaları incelemenizi de çok beğeniyorum. Gerçekten ucuz ve sağlam baskılı bir d-programlama dili kitabı sahibi olmayı ben de istiyorum. Hala daha forumunuzu düzensiz aralıklarla görüyorum.
 Fikir olarak belki bir üniversitenin yayıneviyle anlaşırsanız belki hem kitabınız daha ucuz olur hem de e-kitabınızı da görebiliriz. Tabii ki bu benim fikrim. Hepiniz iyi ki varsınız.
February 10, 2022
On 2/10/22 11:47 AM, İsmail Emre ARIKAN wrote:

>   Merhaba ben İsmail Emre.

Merhaba! Ne güzel sürpriz. Umarım başka gizli arkadaşlarımız da vardır. :) Sizleri sohbetlerimize çekmek için bir şey yapabilir miyiz? Saat mi uygun değil?

> Uzun süreler C programlama dilini anlamaya çalıştım ama hala anlayamadım.

Bazı kavramların oturması zaman alıyor.  Benim başlangıcım da yavaş olmuştu. Örneğin, göstergeler (pointer) de neydi ve hatta neden malloc kullanmak zorundaydık? :)

Neyse ki D, C'den sonsuz derecede daha kolay, kullanışlı, ve güvenli.

> Fikir olarak belki bir üniversitenin yayıneviyle anlaşırsanız

İyi fikir. Ben İTÜ mezunuyum; belki oradan bir tanışıklık görürler. :)

> belki hem kitabınız daha ucuz olur

Eminim. Aralık ayında Türkiye'den Türkçe kitaplar aldım (roman). 300 sayfa bir kitap 12 lira, diğeri 30 lira, vs. (Türkiye'deki ekonomik durumun farkındayım ama Amerian firmasına bastırmanın nasıl da 40 katı kadar daha pahalı olduğunu görüyoruz. Üstüne nakliyesi ücreti de gelecek...) Tabii biraz haksız bir karşılaştırma: Benim kitap iki katı daha fazla sayfaya sahip, sayfalar daha büyük, ve saman kağıt seçeneğim yok.

> hem de e-kitabınızı da görebiliriz.

Aslında ekitap PDF, EPUB, vs. düzeninde hazır ama şimdilik kendiniz indirmek zorundasınız:

  http://ddili.org/ders/d/index.html

Bunun nedeni, self-printing endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir "validation" programının, ekitap üretiminde yaygın olarak kullanılan Calibre programının ürettiği ekitapların geçersiz olduğunu iddia etmesi. (Her nasılsa, Amazon'un KDP önce hata gösterdiği halde yine de kabul etti. Bir de orayla denemeli. Hmmm... Böylece Kindle'a kolayca alınır. Ama fiyatını deli gibi $70 filan beklemeyin; olabilen en ucuz fiyatı seçiyorum. :) )

Ali