Thread overview
Walter'ın da katıldığı önemli tartışma: 23. Sayfa
Apr 30, 2022
Salih Dincer
May 28, 2022
Salih Dincer
May 28, 2022
Salih Dincer
April 30, 2022

Evet, 23. sayfadan itibaren takipte kalın:

https://forum.dlang.org/thread/axslxubumvtrudpjfpng@forum.dlang.org?page=23

Gerçi biz Türkler'den bilen bilir, ben ve Ali hoca eminim takipteyiz. Hoş arkaplanda dili geliştirenler kendi aralarında konuşuyorken ne bilgiler hava da uçuşuyordur da biz bilmiyoruz. En azından Ali hoca arada toplantılarından bazı demetleri (papatyanın yapraklarından biri mi deseydim!) paylaşıyor ama olsun. Bir daha yazıyorum:

Tıklayın: https://forum.dlang.org/thread/axslxubumvtrudpjfpng@forum.dlang.org?page=23

Evet şu an sanırım 27. sayfaya doğru gidiyor. Zaten D aldı başını gidiyor! C++'a gönül vermiş olanlar kabul etmese de emin adımlarla ilerliyoruz. Gün gelip kapıyı çaldıklarında içeri buyur edeceğiz, edeceğiz de çok şey kaybedecek 7 sene uzak kalan Japon zannettiğim arkadaş gibileri 😀

Ahhh, ahh! Şu malum başlığa girip eleştirenler ne gibi bir fayda sağladıklarının farkında bile değil. D'yi alın da şu bayram günü öpüp başınza koyun. Lafım destek vermeyen Türkiye'deki arkadaşlarıma da. O sessiz topluluğa! Nerdesiniz, yaşıyonuz mu? Ehh geçim derdi tabi 😀

Ya hu, latin alfabesi kullanmayan o kadar millet destekliyor biz Türkler'e ne diyim şimdi bilemedim! Osmanlıca da değil hani, öğrenin şu programlamayı artık. Hayatın içinde olan bir şey. Elon Musk neden Twitter'ı satın aldı dersiniz. Kendi söylüyor: Kesinlikle ticari değil. Her şey algoritma meselesi de anlayıncaya atı alan Üsküdar'ı geçcek!

Elinde telefon oyun oynayan, azıcık strateji bile vatan evladı! Evet sen osun, zekisin. Ülkene katmadeğer katacak kodu yazıp faydalı işler yapabilirsin. D ile başla sonra VueJs ile devam et bak neler çıkacak ortaya 😀

Sevgiler, saygılar...

May 28, 2022

On Saturday, 30 April 2022 at 05:35:49 UTC, Salih Dincer wrote:

>

Evet, 23. sayfadan itibaren takipte kalın:

1 aydır çok şey yazılıp çizildi, çoğunu kaçırmış olmalıyım çünkü takip gittikçe zorlaştı ama bu D'nin popüler olacağının bir işareti.

Sonra başka bir başlık açıldı ve şurda çok yeni bir makale paylaşıldı. Javacı biri yazmış, öyle günlük yazı şeklinde değil kalın başlıkları olan ve sonlarda geliştirdiği projeyi anlatan (evet, biraz da reklam yapmış) derli toplu uzun bir yazı:

https://forum.dlang.org/post/onsyzhfqgcohstfxfssa@forum.dlang.org

Bu dikkatlerden kaçmasın, en az Walter'ın ilgi alakasının artması gibi burdan itibaren de takip edilmeli bence.

Başarılar...

May 28, 2022

On Saturday, 28 May 2022 at 13:02:03 UTC, Salih Dincer wrote:

>

https://forum.dlang.org/post/onsyzhfqgcohstfxfssa@forum.dlang.org

Bu dikkatlerden kaçmasın

Alelacele yazmaktan bir şeyi unuttum: Jakob, etraflıca 'Bir dili popüler yapan nedir ve D popülerliği nasıl icra edilir'i anlatmak istedi ve bu yazdıklarında başında konunun fitilini ateşleyen başlığa da gönderme yaptı...

İşte şu başlık, deadalnix'in açtığı ve sanırım kendisinin Bitcoin'nin kurucusu Satoshi* olduğunu iddia eden kişi:

https://forum.dlang.org/thread/njaqsdjpiuxazixopuhe@forum.dlang.org (bu redux olan)

Bu da sanırım sayfalar dolusu tartışmada yazdıklarının geri planda kalmamasını istiyor. Çünkü derdi sanırım şu:

>

All good advices. Really the most important one is the first one: "Complete what you’ve got."

>

We've got a ton of good stuff in D, but we keep adding more rather than making sure that what we have is really good.

Oysa Walter, gezegenimizdeki diğeri iyi şeylerin %100 iyi olmadığını ama kullanışlı olduğuna dem vurarak çok iyi cevap verdi.

Şu sıralar 200. sayfaya giden bu tartışmada neredeyse ışık hızında devam etmekte. Yetişebilen var mı 😀

Konumuz dışı ama yukarda referans* verdim bir kere:

  • İlgili Türkçe Haber: Bitcoin Cash geliştiricilerinden Amaury Sechet, kendisinin Bitcoin kurucusu ve geliştirici Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etti. Satoshi Nakamoto’nun kendisi olduğunu iddia eden Bitcoin Cash geliştiricilerinden Amaury Sechet, ”kripto paraların kurucusu benim. Satoshi Nakamoto benim” diyerek ”bunu kanıtlayabilirim. Sizin için bunu kanıtlayabilecek bazı delillerim var ve bunları herkes ile paylaşabilirim. Ben Satoshi Nakamotoyum” dedi.
    Devamı