Thread overview
Nerde bu millet
Jul 31, 2022
Cos00kun
Jul 31, 2022
Ali Çehreli
Jul 31, 2022
Cos00kun
Jul 31, 2022
Salih Dincer
Jul 31, 2022
Cos00kun
July 31, 2022

Selam.. ddili forum kapanınca bende koptum gittim valla iş güç derken kayıplardaydım.. Bi halinizi hatırınızı sorayım dedim valla özledim sizleri de. Kim beni tanır/tanıyacak bilmiyorum elbet ama Coşkun ismim ddili.org da yazışıyorduk. Ali hocam ve Salih hocam devrilmez ikili gibi hala buralarda sizleri görmek sevindirici :)
Koptuğumuz zamanlarda ben ne yaptım ; Uzun yıllardır devam ettiğim savaş uçağı simülasyonuna devam ettim ve bir tık işleri ileri götürerek script ile bu bahsettiğim uçuş simülasyonuna gelişmiş campaignler yazmayı öğrendim ve yaptım. Elbette bunun bana bir maliyeti D dilinden uzaklaşıp Lua dilini öğrenmek olarak yansıdı :)

Benim sizlerden koptuktan sonraki özetim bu. Elbette hiç unutamadığım D hala gönlümde yatıyor. Bi ara özellikle ali hocam bahsederseniz sevinirim nereye geldi D dili ? hep tartışıpta sonuçlandıramadığımız ya zamanla C++ altında kalıp gider yada yavaş ve emin adımlarla yükselmeye devam eder ve C++ den öte bir konuma gelir tartışmaları ne aşamada?

Tekrar D öğrenip devam edermiyim! bilmiyorum ama Lua ile gerçekten hobi olarak uğraştığım uçuş simülasyonuna Campaign yapmak beni programlama açısından 1 tık öteye taşıdı. Sanki bu tecrübe ile hep içimde kalan D ile kaldığım yerden bir devam demek gerekiyor gibi de geliyor..
Bakalım...
şimdilik hoşçakalın.. Yine uğrayacağım kalın sağlıcakla dostlar

July 31, 2022
On 7/31/22 02:19, Cos00kun wrote:
> Selam..

Bu ne sürpriz! :)

Ben şu anda DConf için Londra'dayım. Yarın bir sunumum var. Galiba kabul edilir sayıda slaytı bir araya getirmeyi başardım. :) (Tatil vs. nedeniyle bir türlü kafamı toplayamamıştım.)

> Lua dilini

Hiç bilmiyorum ama hep güzel şeyler duyuyorum.

> yavaş ve emin adımlarla yükselmeye
> devam eder

Bence öyle oluyor. Bak, konferanslarımız ve bizi destekleyen firmalar ve gönüllüler devam ediyor. D'yi çok seviyoruz ve çok kullanışlı olduğunu düşünüyoruz. :)

> kalın sağlıcakla dostlar

Sesini tekrar duyduk ve çok sevindik!

Ali

July 31, 2022
o zaman tekrar aranızdayım ne diyeyim sizinle az bile olsa sohbet etmek veya birşeyler öğrenmek her zaman çok güzel. Fırsat buldukça D diline yeniden bir göz atmaya çalışacağım.. Konferans bitimi detaylı konuşuruz :)
July 31, 2022

On Sunday, 31 July 2022 at 09:19:54 UTC, Cos00kun wrote:

>

Selam.. ddili forum kapanınca bende koptum gittim valla iş güç derken kayıplardaydım.. Bi halinizi hatırınızı sorayım dedim valla özledim sizleri de. Kim beni tanır/tanıyacak bilmiyorum elbet ama Coşkun ismim ddili.org da yazışıyorduk. Ali hocam ve Salih hocam devrilmez ikili gibi hala buralarda sizleri görmek sevindirici :)

Seni gördüğüme ben de sevindim çünkü forum singular bir hal almaya başladı. Sonunda n'apayım, gittim yabancı foruma sardım. En sonunda kapıya kilit vurcaz galiba çünkü burayı kişisel blog'um olmaya başladı ve bu durumdan nefret ediyorum :(

Bazen brain storming yapıyorum ama Ali hoca bile beni anlayamamaktan şikayet ediyor ki cevap vermekten bile sıkılmış görünüyor çünkü kendi çalıyor kendim oynuyorum. Özetle nerde bu millet!

Bu arada mesleğinde gelişme sağladığına sevindim. D de en az senin kadar gelişme sağladı. Artık D'de yazılan işletim sistemleri ve/veya çatal diller/yorumlayıcılar bile var. Üstelik ekip liderleri bir Türk.

Google C++'a rakip olduğunu iddia eden tuhaf isimli kopya dil icad etti. Görünüşe göre D'nin işi kolay görünüyor çünkü diğerleri (Rust ve benzeri) birbirlerini emekliye ayırmaya çalışırken biz emin adımlarla ilerliyoruz.

Bir gün D, daha çok yaygınlaşacak ve iş ilanlarıda bunu göreceğiz! Çünkü geleceğin evrimleşen ve eskide takılıp kalmayan bir dili olarak (tekrar ediyorum) hiç acele etmeden emin adımlar ile ilerliyor.

Sevgiler, saygılar...

July 31, 2022

Salih zaten D dili forumda da akılda kalan 2 kişiden biri sendin. Ali hoca nerde sen orada bende aralarda kayıplarda ama her zaman yanınızda :)
Baktım buralarda acemice sorular soran falan pek yok dedim geleyim eksik tamamlayayım bari :P
D diline şöyle bir baktım Ali hocanın yazdıklarından sonra da belli konularda iyi gidiyorken belli konularda 1 arpa boy alınmamış. Örneğin benim için önemli bir konu olan oyun prograamlama , Gui gibi konularda bindingler olmasına rağmen bir tek yerde bile doğru düzgün birisi nasıl kururlur nasıl çalıştırılır tek döküman ve video yok doğru düzgün.. Vulkan, DirectX, SFML, GLFW .. tık yok nasıl kurulur nasıl Windows ortamında bu işler hallolur.. Ta o zamanlarda diyordum bu iş biraz pazarlama ister biraz kolaylaştırılma bekler ama yine yok yine yok :)) Yani vulkan gibi bir API gelmiş oyun dünyasına al değerlendir işte ama yok Windows düşmanı bu D :P

Neyse sorun değil biraz eskilere bakayım dilin olanaklarına... Ama bi Gui ile kullanmak gerekiyor ve hala kuramadım bu anlattığım geride kalmışlık yönünden. zamanla hallederim.
Burada yine başınızın etini yerim yavaştan o zaman sıkılmazsın artık :)))
bende seni gördüğüme çok sevindim Salihcim ve ben anlattıklarından anlarım meraklanma :P