.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
January 28, 2014 . | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | . -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to anil | Alıntı (anil): >Masaüstü ortamı olarak hangi window manager ı seçmeliyim sizce? *Gnome 3 Benim gönlüm xfce den yana siz hangisini önerirsiniz? Ayrıca hangisi gtkD ile daha kararlı ve uyumlu çalışır? Ayrıca foruma günde 4200 civarında ziyaretçi girerken neden yalnızca 6 üye giriyor? :D gtkd ile sadece gtk tabanli uygulamalar calisir. burada da sadece gnome gtk tabanli benim bildigim. :) @acehreli gtkD cayir cayir. problem yok. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to anil | Masaüstünü fikrim olacak kadar bilmiyorum. Hatta, şu anda hangisini kullandığımı bile bilmediğim farkettim. :) Alıntı (anil): >Ayrıca hangisi gtkD ile daha kararlı ve uyumlu çalışır? gtkD'nin son durumu ne acaba? D'deki değişiklikler sonrasında bir aralar derlenemiyordu. Ama sonra birileri tekrar düzeltmişti... galiba... :) Alıntı: >günde 4200 civarında ziyaretçi girerken neden yalnızca 6 üye giriyor? :D Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu zararlı programlar ve Google gibi arama motorları. Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Mengu | Alıntı (Mengu): >gtkD cayir cayir. problem yok. Benim hatam: gtkD != qtD. :) Ali -- |
January 29, 2014 . | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | . -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to anil | . -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to anil | . -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to anil | Eğer bütünüyle D ile yazılmış bir işletim sistemi olacaksa yalnızca D olmalı. Ancak, Linux çekirdeği de dahil olmak üzere başka dillerle yazılmış bir çok programı zaten kullanmak zorundasın. O yüzden Python'u veya başka dilleri dışlamamanı öneririm. Programların aynılarını D ile yazdıkça başka dillere olan bağımlılık azalır. (Heves kırma pahasına: Bunun ne kadar büyük bir iş olduğunun farkında mısın? :) ) Öte yandan, acaba öncelikle D geliştiriciliğine yönelik bir Linux dağıtımı mı olmalı? Bu dağıtımı kullananlar bütün D derleyicilerini hazır bulabilseler. Hatta, Deimos ve başka yan kütüphaneler de bulunsa ve herşey kolayca güncellenebilse. Benim çok işime yarar. :) Ali -- |
February 18, 2014 . | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Kullandığım arayüzü değiştirmeyi düşünürken neden bir arayüz yazmayalım sorusu aklıma geldi biraz google ettim ve http://www.mattfischer.com/blog/?p=5 bunu buldum. Aslında d dili yapılmış hoş bir arayüz de fena olmayacaktır kanaatindeyim. Bütün çalışmalarımda parçadan bütüne gitme metodunu kullandım bir os yazmadan önce os u oluşturan bileşenleri bu şekilde parça parça yapmak oluşturmak faydalı olabilir. Şimdilik bunun için vaktim yok ama unutur kalırım sonra tekrar bulmak üzere buraya yazıyorum :) Zekeriya -- |
February 18, 2014 . | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Talha Zekeriya Durmuş (zekeriyadurmus) | anil, mesajlarını sen mi sildin? Keşke silmeseydin. :( Ali -- |