| |
 | Posted by Talha Zekeriya Durmuş (zekeriyadurmus) in reply to Talha Zekeriya Durmuş (zekeriyadurmus) | Permalink Reply |
|
Talha Zekeriya Durmuş (zekeriyadurmus) 
| Bir yerde görmüştüm ama şimdi hatırlayamadım. Bu GC yi tamemen devre dışı da bırakabiliyorduk. Bu da tam istemediğim bir şey ama çaresiz kalırsam bunu uygulayabilirim. Bu olayları rhodeus script için istiyorum aslında. Hız olayı çok kafama taktığım bir mesele ve yavaş olmasını kabul edemiyorum. Yeterince hızlı çalışmayacaksa ne anlamı var bunu kullanmanın değil mi?
Ama öte yandan dili compiled dillere yaklaştırmayı da düşünüyorum. Tür tanımlama olaylarını dile eklemek ve oluşturulan IL çıktısını çalıştırma anında JIT ile makine kodu olarak işletmek çok daha mantıklı geliyor.
Web konusunda tür tanımlamalı ve scripting mantığında çalışan bildiğim bir tek HackLang var. Bunu hacklang çıkmadan öncede düşünüyordum (Eylülden beri). Sürekli olarak "devrim" olacak diyordum ama bakıyorum ki facebook bunu gerçekleştirdi ama bunu D dilini örnek alarak yapmayı planlıyorum. Kısaca dscript gibi bir şey olacak. Tabi böyle bir şeyi yapabilmek için bellek yönetimine çok iyi hakim olmak gerek. Bu konuda pekte iyi değilim ve şu an için buna ayırabileceğim zamanım da yok diyebilirim. Üniversite konusu belli olunca başlamayı planlıyorum ama o zamana kadar bu memory konusunda birkaç bir şey kapabilirim inşallah :)
Zekeriya
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
|