Evet aslında 'warning' hata değil uyarı. Ama 'warning' '-w' seçeneği açıkken derlemeye çalışınca derlenmiyor :)
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
May 22, 2011 İç sınıflar | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to mert | Evet aslında 'warning' hata değil uyarı. Ama 'warning' '-w' seçeneği açıkken derlemeye çalışınca derlenmiyor :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | Uyarı evet. Hata olarak belirttiğim için üzgünüm. Derleyicide kırmızı yazılar belirdiğinde -ki benim gibi acemilerde çok sık belirir bu kırmızı janjanlardan- "uff yine mi?" deyip hataymış uyarıymış fazla takılmadan ilgili satıra koştuğumdan oluyor bu. Üstadı da yanılttım helal olsun bana :-) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to mert | Alıntı (mert): >D dilinde öğrenecek şey bitmiyor hiç :-) Haklısın. C++'ın çok büyük ve karmaşık olduğu söylenir. (Doğrudur.) Bence D çok daha büyük ama karmaşıklık konusunda C++ gibi değil. Alıntı: >"bu yöntemi uygulayacaksınız!" dayatması yok bu d'ilin. Çok doğru. Alıntı: >(5 numaralı gönderiniz için not: İç sınıfın kaydet işlevini override ile baskılamayı unutmuşsunuz sanırım.) İyi yakalamışsın! :) Derleyicinin hata vermesi gerekirdi ama Linux'ta dmd 2.053 hata vermiyor. :-/ Alıntı: >Burada bir sınıf olmayan sınıf demek mi istiyor? Ya da işlev içi sınıfı bu türden mi işaretliyor acaba; __anonclass16 ? __anonclass herhalde "isimsiz sınıf" anlamındaki "anonymous class"tan geliyor. Sonundaki numara da derleyicinin o noktaya kadar kaç tane görmüş olduğunu gösteriyor herhalde. Eklenmiş olan modüllerde de veya iç olanaklarda da böyle sınıflar olsa gerek. Deneyelim:
Çıktısı: '__anonclass16 Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to mert | Alıntı (mert): >32 bit 2.053 kullanıyor olmalısınız. 64 bit hata veriyor çünkü:-) Onu da denemiştim. 2.052 bile hata vermiyor. (?) Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to mert | Tamam, bende de oldu. Kimbilir hangi nedenden kaldırmış olduğum -w seçeneğini etkinleştirdim. :) (D.ershane'deki son kodlarda da hatalar olabilir yani! :p) Ali -- |