Bildiğiniz gibi ilk projemiz trileri. Ama projeyi kodlarken belirli standartlara ihtiyacımız olacak. Örneğin değişkenleri adlandırırken. Yada phobos daki modüldeki fonksiyonları filan Türkçe destekli yaparken. Burdaki çoğu kişi C++ bildiğine göre ordaki standarta göre devam edeceksek bu standartları söylerseniz çok iyi olur.
Değişken için değişken adı yazımı= test_örneği mi olacak testÖrneği mi olacak yada başka bir şey mi. Ve değişken adlarına neye göre karar vereceğiz gibi bir sürü sorularım var.
Mesela Ali Bey şirkette proje kodlarken bir çok kişi ile çalıştığı için en iyi çözümü söylemesini bekliyorum. Çünkü orda bir takım oldukları için birbirlerine uymaları gerekir. Bu uyumu nasıl başardıklarını açıkca merak ediyorum.
Fonsiyonlar içinde mesela string modülündeki toupper modülünün yeni adı ne olacak. Bence adı olduğu gibi kalmamalı.
Eğer fonksiyon Sadece Türkçe destekler halde olacaksa toupperin yeni adı toupperT olmalı. T de büyük olmalı. Zaten T'yi gördüğümüzde hemen Türkçe destekli olduğunu anlayacağız. Ayrıca T Türkçe karakter olmadığı için yabancılarda kolaylıkla kullanabilir.
Fonksiyonu sadece genişletecek ve geliştirecek isekte sonuna G harfi almalı. Örneğin toupperG
İkiside olacaksa toupperTG olmalı.
Evet fonksiyon isimlerini aynı bırakabiliriz. Ama nedense ben bu durumdan rahatsızlık duyuyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir ?
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]