Merhaba,
Belki bunu, bir Linux konusu olduğu için "Diğer Konular" bölümünde açmalıydım (?); yine de hedef doğrudan Linux üzerinde D programlayabilmek ile ilgili. Amaç ise karşılaştığım sorunları sormak, çözümleri birlikte tartışmak ve A'dan Z'ye tam bir kurulum sağlayabilmek.
Seçtiğim dağıtım gNewSense (release 2009). Sebebi ise GNU2 ve şu an bağlanan (binded)***** GtkD ile en sade dağıtım olması. Elbette daha güncel bir sürüm seçmem tüm sorunları kökünden çözecek ama tüm bağlıları görmek istiyorum. İlk karşılaştığım sorun ise aşağıda alıntıladım...
*** Bir iyi bir haber vereyim:** Gtk-3.x üzerine D bağlayıcısı çalışmaları başlamış...
Alıntı:
>salih@test-desktop:~$ dmd
dmd: /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.11' not found (required by dmd)
Sanırım apt-get ile GCC'yi güncellemem sorunu çözecek ama önerileriniz benim için çok önemli. Bu arada sistem bilgileri şöyle:
'salih@test-desktop:~$ cat /proc/version
Linux version 2.6.24-24-generic (root@sandbox) (gcc version 4.2.4 (Ubuntu 4.2.4-1ubuntu3))
salih@test-desktop:~$ gcc -v
Target: i486-linux-gnu
Configured with: ../src/configure -v --enable-languages=c,c++,fortran,objc,obj-c++,treelang --prefix=/usr --enable-shared --with-system-zlib --libexecdir=/usr/lib --without-included-gettext --enable-threads=posix --enable-nls --with-gxx-include-dir=/usr/include/c++/4.2 --program-suffix=-4.2 --enable-clocale=gnu --enable-libstdcxx-debug --enable-objc-gc --enable-mpfr --enable-targets=all --enable-checking=release --build=i486-linux-gnu
Thread model: posix
'
Teşekkürler...
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]