Bu durumda çıktısı aşağıdaki gibi oluyor. Öyleyse decompress olayına girsek de katmerlesek mi...:)
'
d:00000000
a:00000001
dabc:00000000
b:00000010
c:00000011
'
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
July 10, 2012 Veri Sıkıştırma Modülü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Kadir Can | Bu durumda çıktısı aşağıdaki gibi oluyor. Öyleyse decompress olayına girsek de katmerlesek mi...:) -- |
July 10, 2012 Veri Sıkıştırma Modülü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Kadir eline sağlık, senin kodlamaların hoşuma gidiyor. Bir itirafta bulunmak gerekirse Huffman konusunu Salih ilk açtıgında bende kodlamayı denemiştim ama becerememiştim :blush: Bence çözme (decompress) olayından sonra bu kodlardan deneysel küçük bir program bile çıkar ;) -- |
July 11, 2012 Veri Sıkıştırma Modülü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to zafer | Şimdi sıkıştırma özelliğini de ekledim ama çıkan sonuç çok şaşırtıcı; programa verilen metin dosyasının boyutunu yaklaşık olarak 3 kat artırıyor. :( Acaba gözden kaçan bir nokta mı var?
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Teşekkürler, sanırım ben algoritmalardaki o kısmı atlamışım. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Kadir Can | Bu program binary sonucu metin halinde yazdırıyor: '11011110110101111101111101111001111100011100' Oysa onları sekizer sekizer kullanarak baytlar halinde yazdırmalı. Örneğin ilk sekizli olan 11011110'ın karşılığı olan değer (sanırım 255 - 32 - 1 = 222) yazılmalı. vs. Ali -- |
July 12, 2012 Veri Sıkıştırma Modülü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Kadir Can | Sıkıştırma işlemini dediğiniz gibi yaptım ama hala ya çok az sıkıştırıyor, ya da çok az boyutunu artırıyor.Bu sizce algoritma ile mi alakalı, yoksa programda bir hata mı var?
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | @erdem; -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Kadir Can | Can çok güzel bir konu seçmişsin kendine. Ben de Huffman algoritmasını ilk kez duymuş oldum :-) Aslında algoritmayı öğrenip uğraşmak isterdim ama şimdilik ben de başka şeylerle uğraşıyorum. Kod derleniyor. Ancak çalıştırdığım zaman ilkönce 'text.txt' isimli bir dosyanın olmadığından yakınıyor. std.exception.ErrnoException@std\stdio.d(288): Cannot open file
|
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Teşekkürler, ben writef()'e byte türünden değer verdiğimde byte yazılacağını düşünmüştüm. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Kadir Can | Evet haklısın dosya boşken hata veriyor -- |