Hayırlı olsun. Kimi izmire geliyor kimi izmirden çanakkaleye gidiyor :-D
İYT'nin adını çok duyuyordum. İyi okul diyorlar ama araştırmadım. Bildiğim kadarıyla Urlada. Yani İzmire pek yakın değil. Yutta kalacaksın herhalde.
Alıntı:
> Yani siz şuanki aklınız olsa nasıl değerlendirirdiniz üni hayatını ?
Bende senin gibi bu yıl üniversiteye gireceğim. Ben ilk başta yabancı dil olayını bitirmek istiyorum. Eğer yabancı dilin iyi değilse boşver üni.yi yabancı dil öğren :-) Eğer sınavı geçersen bile yabancı dilinden bu kadar emin değilsen yabancı dil öğren.
Üni. hayatında en önemli şeyler kitaplardır bence. Bedeva kağıt kitap :-) Kısaca merak ettiğinle ilgili her şeyin kitabını bak varsa oku :-)
Kitaptan başka sosyal davranışlar edin ama abartma. Bilgisayar mühendisliğin bir tarafında her zaman asosyallik vardır çünkü. :)
Üniversitedeki derslerini iyi öğren ama orada genelde her şey anlatılır ama hiç bir şey anlatılmaz. Çünkü 4 yılda bazı üniversiteler bize python C C++ C# ve Java php gibi dilleri öğretir. Yanına Web programlama sistem programlama ile ilgili uygulama programlama ile ilgili. Görüntü işleme, rastgelelik derleyici tasarımı gibi bir çok şey. Bu kadar şeyi tabiki sadece başını öğretirler. Sen ünideyken bu anlatılanların hepsini öğren. Çünkü eğer sistem programlama üzerinde gelişmek istesen bile diğer alanlarda kulak doygunluğun olması sana artı sağlayacaktır.
En kötü hazırlığı saymadan 1.yılı doldurduğunda ne ile uğraşmak istediğini seç. Onun üzerinde eğil ancak diğer derslerinde pekiyi olsun :-)
2.yılın ya da 3.yılın sonunda mutlaka staj yap. Okul yaptırıyordur zaten. Hem orada teknokent var diye biliyorum. Senin faydana bir şey.
İzmiri ben küçükken severdim. Şuan hiç mi hiç sevmiyorum :-D Ama yinede İzmiri gezmeden 4 yılı bitirme :-)
Alıntı:
> animasyon programlarını mı öğrensem falan dedim yoksa bilg. müh ile alakalı konulara mı bakayım networktür falan ?
Eğer iyi bir mühendis olmak istiyorsan bunla ilgili konularla takıl. Ancak ilk yabancı dil :-) Animasyon ile girdiğin üni. bölümünün konusu pek alakalı değil(oyun programlamada değiniliyordur belki. Bilmiyorum yani....). İleride en kötü hobi olarak uğraşırsın ama ilk önce belirli bir rotayı yakala. Zaten bence o rotayı yakaladığın zaman pek farklı şeyler için uğraşmak istemeyeceksin. Her şey sıradanlaşacak.
Sonuç benim bilgisayar mühendisi hocalarımdan birinin söylediğini söylüyorum. Bu olayın %40'ı üniversitede %60'ı sende. Sen tek başınada bir şeyler yapabilirsin ama üniversite tek başına bir şey yapamaz. Hele Türkiyedeki ortalama altı yada en fazla ortalama düzeyinde ders veren üniversiteler hiç bir yapamaz. Sen çabalamak zorundasın.
Kısaca sosyal ol, spor yap :-) , derslerine çalış ancak derslerinin iyi olması yetmez. Bir alan seç onun üstünde üniversitenin sana verdiğinin çok daha fazlasını üzerine koy. Bu sırada eğleniyor ol tabiki :-)
Bende senin gibi bilgisizim ancak kendimle ile ilgili fikirlerim bu.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]