Alıntı (Salih Dinçer):
> bu kodu (herhangi bir kodu) nasıl yazardı diye düşünürüm.
Programcılık zor iş. Bütün bu karmaşanın arasından sıyrılmamızı sağlayacak kurallar geliştiriyoruz. Herkesin kuralı daha önce okudukları ve yaşadıkları ile ilgili oluyor. Benim çok doğru bulduklarıma yakın tanıdıklarım önem vermeyebiliyorlar.
Bu kurallarımız için hep manıklı açıklamalar da getirmeye çalışıyoruz. O yüzden kurallar çeliştiğinde her iki tarafın da mantıklı açıklaması olabiliyor.
Buradaki örneği kullanırsak, eğer File türünde bir üye olmamasına benim etkim neden olduysa memnun olurum. :) Ama hiçbir şey o kadar açık değil: Eğer MüzikKutusu denen kavram "o dosyaya bağlı müzik kutusu" ise, o zaman File da barındırabilir. Öte yandan, "şu notaları ifade eden müzik kutusu" ise dosya ismi bile barındırmamalı. Öyle düşününce, notalar okunmuş ve bitmiştir. Artık o nesneyi kullanabiliriz. Eğer notalar değiştirilebiliyorsa ve bu etki baştaki dosyaya tekrar yazılacaksa o zaman ya dosya ya da File üye olmalıdır.
Yani sonuçta o türün neyi ifade ettiğine bakmak gerek. Eğer ben tasarıma karışıyor ve kendi doğru bulduğumu söylüyorsam belki de tasarımın ilerisini henüz göremediğimdendir.
Alıntı:
> Hatta bir gün sizlerle herhangi bir yarış/rekabet niyeti taşımayan bir şekilde problem çözmek isterdim.
Lütfen bugünden başla. :) Kesinlikle hatalı olanlar dışındakileri en azından bir süre kendime saklayacağım.
Ali
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]