Çok benziyorlar ama aralarındaki farklar da önemli:
-
in, scope'u da içerir
-
out, parametrenin değerini otomatik olarak ilkler
Ali
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
October 19, 2012 const == in ile ref == out | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Çok benziyorlar ama aralarındaki farklar da önemli:
Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | scope anahtar sözcüğünü bildiğim kadarıyla şurada anlatıyorum: http://ddili.org/ders/d/islev_parametreleri.html Aşağıdaki parametre iki durumda da işlevden dışarıya kaçırılmaya çalışılıyor:
Ama şöyle bir not var: Bu bölüm yazıldığı sırada kullanılan dmd 2.058 bu anahtar sözcüğü desteklemiyordu. Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Alıntı (acehreli): >(Not: Eğer bilgisayarda otomatik olarak kurulmuş bir dmd sürümü daha varsa işler karışabilir; emin değilim.) Bir de Sublime Text kullanmanızı tavsiye edebilirim. Çünkü onun derleme dosyası bildiğimiz "simple text" ve içeriğine girince farklı sürümlerin bulunduğu yolu tek tek yazabiliyorsunuz. Kullanmak istediğinizde ise sadece birini açıyor diğerlerini "comment" yapıyorsunuz. Böylece çok seçimli ve devamında sadece save ve CTRL+B tuşları ile tüm sürümlerde hızlıca deneme yapabiliyorsunuz. Son bir not: Paketlerdeki tüm dosyalara ihtiyacınız yok. Örneğin yukarıda bahsettiklerimi Windows için denemiştim ve sadece src ile windows dizinlerini almanız yeterli. 2.060'ı her yerden çağırabilmek için ise şu DOS iç komutunu veriyorum:
Dip Not: İhtiyacınız olan disk alanı ise son 11 sürüm için 280.5 MB. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to mert | dmd'yi zip dosyasından kurarsanız (tabii o durumda "bir klasör içine açarsanız" demek daha doğru), aynı bilgisayarda birbiriyle etkileşmeyen çeşitli sürümlerini kullanabiliyorsunuz. Örneğin, dmd_2.060 ve dmd_2.059 diye iki klasörünüz varsa tek yapmanız gereken, onlardan birisinin içindeki dmd'yi çalıştırmak. O dmd kendisiyle ilgili dosyaları kendi başlatıldığı klasör yolunu izleyerek buluyor ve farklı sürümlerin modülleri birbirlerine karışmamış oluyor. (Not: Eğer bilgisayarda otomatik olarak kurulmuş bir dmd sürümü daha varsa işler karışabilir; emin değilim.) Ali -- |
October 20, 2012 const == in ile ref == out | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | elim değmişken gerekli güncellemeleri yapıverdim. Mis oldu. -- |