Öncelikle Ali hocam ve Salih hocam size çok teşekkür ederim. Yardımlarınız olmasa şu an projede bu aşamaya gelemezdim. İnşallah sonunu getirebilirsem sizin isminizi de yazacağım :) ve dili açık kaynak kodlu olarak yayınlayacağım. Maksat gelişsin bir yerlere gelsin yerli malı bir şeyler ortaya çıksın :) tabi bu kadar uğraşmışım tübitaka katılarak bir şansımı da denemek istiyorum :D
Yazdığımız yazılımları bir başlık altında toplamak amacıyla rhodeusu seçtik örneğin rhodeus web server, rhodeus script, rhodeus physics gibi.
Şu anda rhodeus script ve rhodeus web server üzerinde uğraşıyorum.
rhodeus script php gibi bir web programlama dili. web serveri de onu apache vs kullanmadan yayın yapmak için kullanıyorum.
Projeye başlayalı tam 1 ay oldu. Bir yandan sizin sayenizde d öğreniyorum bir yandan da okulla uğraşıyorum bu yüzden çok fazla vakit ayıramıyorum ama tek başıma 0 bilgiyle birşeyler yapmaya başladım. Başlarken 0 bilgi olsa dahi şu anda baya birşey öğrendiğime inanıyorum.
Alıntı:
> Soru: self.y this içinde tanımlanırken başka işlev içinde çağrılabilmesi genel kural mı?
self burada classı belirtiyor aslında. Python da şöyle bir olay var
class a:
def b(self):
self.x = 1
x = a()
a.b()
pythonda normalde bu şekilde kullanılıyor self e classın adresini atıyor. b içerisinde self tanımlamazsanız. hata veriyor ama self yerine başka birşey yazsanız da oluyor pythondan gelen bir alışkanlığım bende classa erişmeyi self yaptım. this olayı ise tamamen d dilinden aslında selfi kaldırıp this de yapabiliriz.
self o class içerisindeki bütün değerler tarafından ulaşılabilir ama this içerisinde direkt olarak a = 1 şeklinde tanımlama yaparsanız diğerleri tarafından erişilebilir olmaz.
Ama şöyle bir olay var
Class c{
a = 1
c = f1()["a"]
}
şeklinde this fonksiyonu tanımlamak zorunda değilsiniz ve bu değerleri direkt olarak class içerisinde tanımlayabilirsiniz.
Biraz çorba ettim tam anlatamadım sanırım ama kusura bakmayın :D
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]