Aslında std/file sınıfı içindeki bir çok işlev bu şekilde. Buna sarma (kapsülleme) mı diyorlar emin değilim ama istersek kendi dosya sınıfımızı yazabiliriz...:)
Sizce buna gerek var mı? Yani bize özel neler katabiliriz ki dosya sınıfı daha kullanışlı olsun; bir düşünelim...
Gerçi miras almada yapılabilir çünkü bu sınıfı çok seviyorum. Ama std/stdio ile bazı bağları olması benim biraz kafamı karıştırıyor. Hatta std/path bile bence kafa karıştırıcı; niye birleştirmemişler ki! Hatta std/stdio'nun çok şişirildiğini de düşürüm. Her zaman dosya okuma/yazma işlemleri yapar mıyız? Yoooo...:D
Yazdığım bir paragraf boyunca düşündüm ama belki de çözümü olabileceği için denemek gerekiyor:
- Sıkıştırılmış geçici bir dosya açsın ve biz onun içine herhangi bir dosyayı yazar gibi istediğimiz sayıda dosya yazıp silelim!
- Yazılan dosyaların özellikleri (attributes) ile kaynaşmış bir de basit ve zorlu şifreleme seçenekleri olsun...
- Parçalı dosya kaydetme seçenği de hoş olabilir, biz tek bir dosya gibi erişelim...:)
Aslında yukarıdakiler çok özelleşmişler ve kendimi adeta WinZIP programı yazar gibi hissetmeye başladım. Belki de bu kadar karıştırmamalı. Çalıştırılan dosyanın bulunduğu dizini öğrenme gibi temel bilgiler çok daha önemli olsa gerek. Peki sizce basit bir kaç özellik eklenebilir mi?
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]