Alıntı:
>Bu 2.'si gerçekten çok hoş görünüyor. Elbette kısalık ve diğer dillere göre özgünlük önemli. Ama bunun ayarını belli kriterlere göre ayarlamalıyız. Yani temelde %50 özgünlük, %50 geleneksellik ise dilin kişiliğine ve yapısına uygun olacak her tür oran kaymaları (bir kefeden alıp diğerine verme) mübahtır...
Bu yapıyı ilk defa Rust dilinde gördüm çok hoşuma gitti o yüzden RhS ye uyguladım. Ama kullanıcı isterse zaten parantezleri de kullanabilir sonuçta while(((((i--))))) gibi ekstra parantezler ekleyerek kullanabilir. Bu ifadede sadece while den sonra parantez gelmeli zorunluluğunu ortadan kaldırmış oluyoruz.
Kümeleme karakterleri için;
if( true ) writeln(1); şeklinde bir ifade yapabiliyoruz C, D, php de ama rhs 1.0 da mümkün değil yani tek bir ifade için { } yazmak zorundasınız. 2.0 da bunu kaldırmaktan bahsediyordum. Koşul için de parantezleri kaldırdığımızda ortaya biraz değişik bir kod çıkıyor tabi bu şekilde olunca :)
if true writeln(1)
gibi :)
Alıntı:
>Dil değişkenden önce ++ işaretleri ile sonraki arasında farkı anlayabiliyor mu?
Maalesef şu an için bu mümkün değil ama D deki çalışma mantığını inceledikten sonra uygulayabilirim :) Şu anda ++i nin tam anlamıyla hangi kurallara göre çalıştığından bihaberim :)
Alıntı:
>Dip Not: Aslında D'nin ruhuna yakışan i.print() gibi bir özelliğini (UFCS) de ekleyebilseydik çok iyi olurdu. Hep arzuluyorum ya;
Aslında çok hoş olur bence ama o zaman şöyle bir soru geliyor aklıma;
Function x(z){
}
2.x()
"aa".x()
D de tür tanımlamaları olduğu için her tür doğru işlevle eşleşiyor. Burada karışıklık olmasın?
Ve bir de
Function toString(z){
}
toString(z) ile z.toString() farklı şeyler ifade ediyor. Bu dediğiniz şeyi yapabilirim ama tür tanımlamaları olmadığı için karışıklıklara sebep olmasın?
Alıntı:
>RhS D'yi, temsilen de olsa onu yansıtan bir script olabilse. Belki bir süre sonra Ali hocam yurt dışında bunu tanıtarak çoğunluğun kullanımına vesile olur ve hatta dilin geliştiricileri bu script'i sahiplenerek resmi D script'i ilan edebilirler. Bunlar hep hayal ettiğim şeyler, bakarsınız olur...
Bunu hiç düşünmemiştim, olmasını çok isterim ama D'nin bu anlamda DMDSCRIPT'i var.
Zekeriya
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]