Alıntı (Salih Dinçer):
>fotoğraflar koyabiliriz
En az iki kişi çok yetenekli fotoğraf makineleriyle bol bol fotoğraf çektiler. Andrei onları da dconf.org'a koyacakmış. Benim çektiğim uyduruk resimleri onlardan sonra düşünelim.
Alıntı:
>Deject'e başka bir başlıkta değinmek istiyorum çünkü tam anlamadım!
Birim testleri bizim unittest bloklarındaki assert'lerden daha fazlasını gerektirebiliyor. Örneğin, ağ üzerinden yanıt bekleyen bir işlevi test etmek için her zaman ağa bağlı olmanın gerekmesi, veya olasılıkla bir istemin saniyelerce beklenmesi testi olanaksız hale getirebiliyor.
Onun yerine, test edilen olanağa test sırasında "al, ağ iletişimi için şu nesneyi kullan" demek işleri kolaylaştırıyor. Test sırasında oluşturulup test edilen olanağa verilen bu yardımcı nesnelere yalancı, sahte anlamına gelen mock nesneleri veriliyor. O mock nesnelerinin kurulmaları ve test edilen olanağa verilmeleri ise dependency injection konusu.
Evet, başka konuda devam edelim ama öncelikle anlanması gereken kavramlar şunlar: mock ve dependency injection.
Alıntı:
>acaba Andrei ve Walter'a şutladığın sorular neyle ilgiliydi
Hatırlamıyorum bile. :) Önceki akşam Walter'la immutable değişkenlerin eniyileştirilebilmeleri konusunda konuşmuştuk. Başkaları da duysun diye ona yanıtını tekrarlattığımı hatırlıyorum.
Alıntı:
>gün sonu "tabure üstü cevaplar" da yapılmış
Yalnızca ilk günün sonundaydı.
Alıntı:
>bu yaz ana vatan seyahatinde, aklına gelenleri sohbet sırasında değinir ve anılarını bizlerle paylaşırsın?
Çok isterim ama ne yazık ki bu yaz Türkiye seyahati galiba olamayacak. :( Belki kışın gelerek telafi ederim... :-/
Ali
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]