Alıntı:
>Bence, yaptığın şeyin hızını ölçmek için bu ve benzer olasılıkları düşünmene gerek yok. Yoksa hızı yavaşlatabilecek çok farlı olasılıklar da düşünülebilir. Öyleyse bu dili kullananın sorunudur. Yani neyin daha hızlı olduğunu görüp ona yönelebilir. Eğer tüm olasılıklara göre hızlı olabilecek bir dil yapmaya kalkarsan, toplamda bir yavaşlık olabileceği gibi işler bir yerden sonra Arap saçına dönebilir...:)
Hocam burada sadece 4 kere nesne oluşturmak ne kadar vakit alıyor onu hesaplatıyordum aslında :) Yoksa her ihtimal için yapmayacağım elbette nesne oluşturma süreleri bir dil için çok önemli ne kadar kısa o kadar iyi.
Alıntı:
>Hatırlarsan farklı durumlar için "mode" önerim vardı. Örneğin bunu matematiksel işlemlerin çok daha hızlı çalıştığı bir şekle (daha sonra) çevirebilirsin. Anahtar sözcüğü ise "mathops" olur mesela. Yorumlayıcı başlangıçta bunu gördüğünde kişilik değiştirip o hizmete yönelik davranmaya başlar. Bence bunlar (mod'lar) dil tam oturduğunda düşünülecek iyileştirmeler; hatta renk katacak şeyler. Yani asıl yapıyı bozmadan alternatif şeyler geliştireceksin. Böylece geriye doğru mükemmel bir uyumluluk meydana getirebilirsin.
Mod fikri gayet güzel ama ben hala uygulanabilirliği konusunda emin değilim açıkçası :)
Alıntı:
>MySQL için D kutuphanesi vardi sanirim oyle hatirliyorum :) github uzerinde gormustum. Bunlardan mi fayda ediyorsun testlerde yoksa MS-SQL vs. denemelerin olur mu?
İkinci dediğinizi analamadım ama evet D kütüphanesi var ama hatalı çalışıyordu son sürümü şu an nasıl bilmiyorum. Onları dile port edip kullanıyorum.
Zekeriya
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]