arkadaşlar booking.com tarzı bir proje üzerinde çalışmaktayım bugune kadar php python filan kastırdım php de çok iyi düzeydeyim ama hep beni iten mantığıma yatmayan şeyler vardı taki bunun cevabını bir nevze facebook verdi naptı hiphop-php yaptı yani php kodunu alıyor c/c++ koduna ceviyor sonra derliyor böylece cpu ve ram den %50 yük azaldığı gibi işlem sonucu daha cabuk dönüyor gecenlerde buradan talha arkadaşım ile geliştirdiği programlama dilini mac osx üzerinde derlerken bir şey aklıma geldi tüm projeyi d dili ile yazmak ve bir kere derlenmiş dosya halinde olması ve nginx ile birlikte çalışması ile çok güzel bir performans ve ölçeklenebilirlik elde edebiliceğimi düşündüm bana talha ufak bir örnek gösterdi cgi.d kütüphanesi ile ufak bir örnek yaptık ve heh dedim işte bu ve ogünden beri ddili üzerinde yoğunlaştım bir ara c ile web programlamaya sarmıştım özetle hikayem bu şekilde
şimdi esas konumuz ise böyle bir web projesini ddili ile geliştirirken önerileriniz ne olabilir bu performans acısından ölçeklenebilirlik açısından olsun aklınıza ne gelirse söylerseniz bilmek isterim ve bana yol göstermenizi isterim teşekkür ederim.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]