Merhaba.
Selam bi işlev yazdım. Şimdi işlev diyorum doğru mu bilmiyorum diğer dillerde metoddu neyse :)
Bu işlevin kaç byte yer tuttuğu öğrenilebiliyor mu? Ayrica bu işlevin verdiği çıktının da?
Örnek olarak
Sifreleme();
adinda bi islevim var. Bu islevin bellektte tuttugu yer ile verdiği çıktının bellekte tuttuğu yer aynı mı?
Örnek Giriş: şlküğipoafc
Çıktısı: n1471065822w011D10BEEE58FCFE0790BB3F03FCF8F39223372036854775808w
Burada 64 karakter var. Bunu 64 karakter'e sabitleyebildim o mutlu etti :)
MD5 128 bit oluyordu sanirim. Su an bu cikti ise MD5 degil kendi uretimim olan bi cikti. Yani bu ciktinin kac bit oldugunu ogrenme sansimiz var mi? Kod bazli yazdirmak mumkun mu? Konsolumda soyle bi durum var
TABLOLAR => KOLONLAR => VERILER => UyeSifresi
UyeSifresi'ne ekleme yapiyorum iste bana MD5, SHA1, TEXT, VARCHAR gibi turler gosteriyorken bir de AGORA yazan bi tur gosteriyor :) Ama ben istiyorum ki bu yazanin yaninda ornegin MD5 => 128 bit, SHA1 => 256 bit, AGORA => 256 bit gibi yazsin kac bit oldugunu bunu da ogrenme sansimiz var mi?
Not duseyim bir de programda isterseniz koskoca makale'nin metnini ekleyin yine de verdigi cikti 64 karakter oluyor :) Sanirim bu da bit anlaminda onu sabitliyor. Ama hala kac bit bi sifreleme oldugunu anlayamadim orada kafami karistirdi.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]