Thread overview
std.allocator'ın taslağı
October 26, 2013

Ali hocam bu modül nedir ne işe yarar nerede kullanabiliriz tam olarak? Açıklamayı okudum ama pek bir şey anlamadım :/

Zekeriya

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 26, 2013

Uzun süredir beklenen bir gelişme:

http://forum.dlang.org/post/l4btsk$5u8$1@digitalmars.com

Herhalde Facebook D'ye sıcak bakmaya başladı diye Andrei sonunda D'ye ayıracak zaman bulabilmiştir. :)

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

October 26, 2013

Allocator, üzerinde nesne kurmak için çiğ bellek ayırma işlerini üstlenir. Çeşit çeşit ayırıcı var. Biz en alt düzeyde malloc dediğimiz zaman bile o malloc gerçekleştirmesinin seçmiş olduğu yöntemleri kullanıyoruz.

Ben de bu modülü henüz incelemedim ama belgesinde jemalloc'un fikirleri üzerine kurulu olduğunu görümyorum. (jemalloc'u ilk defa Jason Evans'ın ACCU sunumunda tanımıştım.) Yine belgesinde yazdığı gibi, jemalloc bellek parçalanması (fragmantation) sorunlarını en aza indirger.

std.allocator çeşit çeşit bellek ayırıcı sunacak ve kendi yazdığımız veri yapılarının bellek ihtiyaçlarını duruma göre seçebileceğiz.

Standart topluluklar da bundan yararlanarak yazılacak. Umarız yakında... :)

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]