void main() {
int[] a = [ 0:10, 5:50 ];
}
Yukarıdaki kullanımı herhalde bir kere görmüşüm ama şimdi tekrar karşılaşınca yine çok şaşırdım. :)
Ali
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
Thread overview | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
November 28, 2013 Diziyi eşleme tablosu gibi ilklemek? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Yukarıdaki kullanımı herhalde bir kere görmüşüm ama şimdi tekrar karşılaşınca yine çok şaşırdım. :) Ali -- |
November 29, 2013 Diziyi eşleme tablosu gibi ilklemek? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | İstikrarlı... Sonuçta sıradan bir diziyi, pekala ''int''['size_t']'' şeklinde ifade edebilirdik ve sıradan bir şekilde kullandığımızda veya bunun ne tür bir değişken olduğunu sorgulamadığımızda anlayamazdık. Ama bu örnekte önemli bir fark var; o da uzunluğunu öğrendiğimizde, sanırım 6 elemanlı bir dizi olduğunu görecektik. Dolayısıyla 1, 2, 3, 4 numaralı dizinlerde (in indexes) 0 değerinin bulunması gerekiyor. -- |
November 30, 2013 Diziyi eşleme tablosu gibi ilklemek? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Buna benzer bi kullanım Python'da da vardı sanırım. Doğru anladıysam eğer hocam indeks içinde bir index gibi alıyorduk onları Anladigim dogru mu buradaki yapilmasi da ayni mi? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Salih Dinçer | Buradaki istikrarın biraz dolambaçlı yoldan gelmesi hoşuma gidiyor: :)
Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to agora | Python'u o kadar bilmiyorum ama doğrudur herhalde. :) Ali -- |
December 16, 2013 Diziyi eşleme tablosu gibi ilklemek? | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Hocam yüksek değerli bir index yazınca derleme süresi gereksiz yere uzuyor fark ettiniz mi? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Derleme süreleri gerçekten çok fark ediyor hatta derlenmediği de oldu -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Talha Zekeriya Durmuş (zekeriyadurmus) | Eminim, o diziyi bu yazımı kullanmadan ilklediğinde de aynı derecede yavaştır çünkü programın içine gömülecek olan dizi hazır değerini (array literal) derleme zamanında oluşturması gerekiyor:
Yani, bu söz dizimi yalnızca kolaylık getiriyor. Ölçmedim ama sanırım a ile b'nin derleme süreleri kabaca eşittir. Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Talha Zekeriya Durmuş (zekeriyadurmus) | Hm. Yaptığım deneme benim düşündüğüm gibi olduğunu gösteriyor. Önce şu programı yazdım:
Gerçekten de derleme süresi uzun: 'time dmd deneme.d' Kabaca 0.9 saniyede derlendi. Sonra o diziyi elle yazmış olsam nasıl olurdu diye denemek istedim ve 10001 elemanlı dizi oluşturan bir işlev yazdım ama tabii onu oluştururken zaman kaybedilmesin diye diziyi standart çıkışa yazdırdım:
O işlevi kullanarak yazdığım programın çıktısını a_dizisi isimli bir dosyaya aktardım (o programı burada göstermiyorum): './deneme > a_dizisi' Şimdi de dosyayı okuyarak kullanan bir program yazdım:
O import'u kullanabilmek için derleyiciye -J seçeneğinin de verilmesi gerekiyor: 'time dmd deneme.d -J.' Derleme süresi yine kabaca 0.9 saniye oldu. Tabii diziyi import ile derleme zamanında okumak yerine bütün programı elle de yazmış olabiliriz ama ben toplam 30K'lık kaynak kodun okunmasının o kadar etkileyeceğini sanmıyorum. Sonuçta, evet, yavaş derleniyor ama yavaşlık bu olanaktan kaynaklanmıyor, çok büyük dizi hazır değeri kullanmaktan kaynaklanıyor. Ali -- |