Merhaba arkadaşlar :)
Kaç senedir buralara giremedim. Çok yoğun geçiyor senelerim hala da öyle malesef :( . Şöyle oturup şu D dili hakında neler olmuş bitmiş tamamıyla bakamıyorum bile. Ancak bir göz gezdirip çıkıyorum işte. Sanırım sizde aynısını yapıyorsunuz :) . Her neyse aradan kaç sene geçti D dilinin gelişimi devam ediyor. Güzel bir şey :) . Bunun yanında topluluğunu genişletmesi iyi olacaktı ancak pek ilerleme sağlandığını göremiyorum :( . Bir umutla qt nin D ile ilişkilendirmesini bekliyordum. Ama bu umudum tükendi diyebilirim. Ama gtk ile sorunu yok gibi gözüküyor. Kendi sitelerini bile açmışlar. Bir dilin rahat ilerleyebilmesi için görsel arayüzlerle arasının iyi olması lazım. Ama bu D dilinde pek olmadı. Bu olsaydı eğer şuan bu forum çok dolup taşardı cidden. Elimde olsa şu qt köprüsünü ben yazardım :). Maalesef buna zaman ayırmak ve bu konu hakkında bilgi edinmek sıkıntılı bir durum. Şu geçen yıllar içerisinde program yazmayı bırakmadım. Kendimi daha da geliştiren konulara yoğunlaştım. Mesela online radyo programı, resim boyutlandırma, aidat takip programı ve en sonda eğitim amaçlı mühendislik statik programıyla uğraşıyorum :). Bunları qt/c++ ile yazmaya çalışıyorum. En son projemin bana katkısı çok oluyor. Grafik çizimleriyle uğraşıp inşaat müh. ile alakalı hesaplamalar yapmak bunun algoritmasını çıkarmak hem zevkli hemde zor :) . İşte böyle arkadaşlar :) . Fazla vaktinizi almayayım :) . Ama aklımda müsait olduğum zamanda şu qt yi d ile bağdaştırmak için gerekli olan bilgileri öğrenmeye bakmak var. Bir cesaret edip denemek istiyorum. Bu da çok zaman alır gibi. Ama olsun bu dil daha da yaygınlaşmalı. Bu yüzden elimizi taşın altına ne kadar koyarsak o kadar iyidir değil mi ? :)
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]