muğla üniversitesi muğl meslek yüksekokulu bilgisayar programcılığı bölümü Araştırma yöntem ve teknikleri dersi hocamız Ahmet Bayraktar
neden sordunuz?
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
December 22, 2014 D dili hakkında herşey | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Mengu | muğla üniversitesi muğl meslek yüksekokulu bilgisayar programcılığı bölümü Araştırma yöntem ve teknikleri dersi hocamız Ahmet Bayraktar -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to nefise | Ali Hocam buraya yaptığımız ödevi Ekleyebiliyormuyuz? Word Belgesi olarak eklemeyi denedim olmadı da. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to nefise | Alıntı (nefise): >Ali Hocam buraya yaptığımız ödevi Ekleyebiliyormuyuz? Word Belgesi olarak eklemeyi denedim olmadı da. onun yerine dropbox ya da google drive'a herkesin erisebilecegi sekilde eklerseniz okuyabiliriz. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to nefise | Evet, forum yazılımı oldukça kısıtlı. Bizim için metin genelde yeterli olduğundan bu konuya fazla önem vermemiştim. Ali -- |
May 21, 2015 D dili hakkında herşey | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Mengu | C kadar alt düzey, Python vs. kadar üst düzey nasıl oluyor? bu konuda açıklama yapar mısınız? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to KMLOZGUR | Hoşgeldin KMLOZGUR! :) C kadar alt düzey çünkü belleğin bitlerine teker teker hükmedebiliyoruz. (Inline assembler da var.) Python kadar üst düzey çünkü hiç dilin foreach gibi deyimlerine bulaşmadan aşağıdaki gibi üst düzey soyutlamalar kullanılabiliyor:
Anlamı: stdin'in satır satır oku; satırları virgül karakterlerinden ayır; satırlardaki elemanları birleştir; her birisinden int değerler oluştur; onlardan bir dizi yap; diziyi sırala; ilk üç elemanını kullan. Örnek: '$ ./deneme İşin güzeli, o ifadeler lego parçaları gibi kullanılabiliyor. Örneğin, sıralandıktan sonraki üç eleman değil, ilk üç elemanın sıralanmışı istense:
Aynı girişe karşılık şu alınır: Ali -- |
May 22, 2015 D dili hakkında herşey | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Hoşbulduk. D Dili c/c++ dan daha hızlı mı yavaş mı? D dili ile pc için bir işletim sistemi yazılabilir mi? yazılırsa sizce sonuç nasıl olur? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to KMLOZGUR | D Dilinin seviyesi nedir? orta seviyeli mi yüksek seviyeli mi? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Assembly ve C kadar alt düzey olduğuna göre düşük, çok üst düzey soyutlamalara izin verdiği için yüksek. öyleyse bellekte ne kadar yer kaplayacak? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Buna benzer bir konu bugün D.learn haber grubunda açıldı. Birisi Python'un bazı özelliklerinin D'de o kadar kısa yazılamadığını söyledi: http://forum.dlang.org/thread/ujatnyfraqahrmfokcjx@forum.dlang.org Doğru tabii çünkü D Python değil; :) ama ben D kodlarını da Python kadar beğeniyorum: Ali -- |