Aslında o benim kendi düzenim olacaktı :( yine de regex için deneyeceğim.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
November 27, 2015 Regex Nasıl Tasarlandı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Aslında o benim kendi düzenim olacaktı :( yine de regex için deneyeceğim. -- |
November 27, 2015 Regex Nasıl Tasarlandı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to agora | Bu gibi dosyalar veri tabanı olarak kullanılmaya elverişli değildir. Veri tabanı gerekiyorsa veri tabanı kullanmanı öneririm. Çoğu durumda SQLite yetiyor. Nerede bulabileceğini hatırlatıyorum: Bu dosyalar veri tabanı olarak değil de HTML dosyası oluştururken kullanmak üzere ise, önerdiğin gibi düzenler kullanılabilir. O durumda da JSON veya YAML gibi yaygın düzenlerden birisini kullanmanı öneririm. (Gösterdiğin düzeni tanımıyorum; belki o da yaygın bir düzendir. :) ) Ali -- |
November 28, 2015 Regex Nasıl Tasarlandı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to agora | Merhaba, bu konudaki yorumları okuyunca aklıma şu sorular geldi:
Teşekkürler! -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to İbrahim | Regex abartıldığı kadar optime çalışmıyor. Çok karmaşık bir patternde kafayı yedirtecek kadar olasılığı hesaplamaya çalışıyor. Günümüzün bilgisayarları bunu çok rahat halledecek seviyede. Sadece biz olan biteni çok küçük seviyede algılamamız çok zor. Yukarıda python kodunu kaç kere işleme girdiğini hesaplayacak birşey olsa herşey çok net anlaşılacak. Online olarak Regex uygulamaları var. Hazırladığım küçük bir patterni uzun bir texte aratınca ortala 500 kere döngüye sokuluyor. İşi biraz daha kızştırınca iş işten geçiyor. https://github.com/google/re2/tree/master/re2 güzel bir kaynak buldum sanırsam. Zamanı olan inceler. Regex işin kolayı kaçmaktır. Eğer amacınız siteyi komple taratıp, veri çekip ve ayıklamaksa kullanmak için en basit yöntem oluyor. İşe yaradığıda doğrudur. Şimdi aklıma bir yöntem geldi işe yararmı bilemeyeceğim.
örnek metin: acdasdfgghas acdasdfgghas a | b | c | d = 15 a | c | d | a = 15 Burada tek tek karekterlere değer verip (sürekli iki kat artacak) ve bitwise | işemi yapıp bileşkesini almak olur. Bissürü yöntemi var denemek size kalmış. Regex yerine şifreleme algoritmasıyla kafa patlatılsa daha yararlı :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to İbrahim | Alıntı (İbrahim): >Merhaba, bu konudaki yorumları okuyunca aklıma şu sorular geldi:
Teşekkürler!
Regex her zaman doğru cevap vermez. Hata yapmamak için yapılmış birşey olması gerekli. Hele yorumlamalı diller. Her seferinde bir hata verip ve yavaş kalırsa iş çığırından kopar. -- |
November 29, 2015 Regex Nasıl Tasarlandı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to İbrahim | Alıntı (İbrahim): >regex bu kadar kolay, hızlı ayrıştırma işlemi yapmasına rağmen neden dil tasarlamada kullanılmıyor? Düzenli ifadeler, adı üstünde, düzenli ifadelerle :) çalışırken yararlı. Örneğin, bir dosyayı okumaktayız ve her satır yukarıda konuştuğumuz gibi belirli düzene uyuyor... Programlama dili gibi başka konular hiç bu kadar basit değil. Ne kastedildiğini adım adım ayrıştırma işlemi ile anlamak gerekiyor. Ali -- |