Merhabalar.
Raspberry Pi projelerimde kullanmak için D ile pin kontrol kütüphanesi yazmaya çalıştım. Yorumlarınızı bekliyorum.
https://github.com/ozanselte/dgpio
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
Thread overview | |||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
February 01, 2016 D ile Pin Kontrolü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Merhabalar. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ozan Şelte (ozanselte) | Alıntı (ozanselte): >Merhabalar. ozan ilk gozume carpanlari soyleyeyim:
kolay gelsin. [0] https://dlang.org/phobos/std_path.html#.buildPath -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Yorumlarınız için çok teşekkürler. Pini aktive etme kısmında try catch kullanmamın sebebi sbclerde pinlerin bazen zaten aktif halde geliyor oluşu. Yani aktif bir pini zaten aktivite etmeye çalışınca da sistem hata veriyor. O yüzden program aksıyor. Ya da pin deaktive edilmeden program kapanırsa tekrar başladığında zaten aktif olduğu için sistem yine hata atıyor. Aklıma bir tek catch ile hatayı yoksaymak geldi. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Mengu | Güzel. :) Notlar: (Bunları Mengu'nun yazdıklarını okumadan yazdım.)
O eziyete modül sahibinin yazdığı try-catch bloklarını da ekleyince hata atma düzeneğinden yararlanmak yerine, onu külfetli biçimde kullanmış oluyoruz. Ben olsam err üyesini ve try-catch bloklarını kaldırırım. Nasıl olsa bu sınıfın kullanıcısı yukarılarda bir yerde try-catch bloğu kullanacak ve atılan hatayı yakalayacaktır... Öyle düşününce, bizim dosya sistemiyle ilgili hataları böylece gizlemiş olmamız yanlış bile kabul edilebilir. Atılan hataları yakalamasak bizim kullanıcımız çok daha memnun olur çünkü o zaman kendileri yakalarlar ve durumdan haberdar olurlar. Ali -- |
February 02, 2016 D ile Pin Kontrolü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ozan Şelte (ozanselte) | Bu yazıyı okumadan biraz önce Erdem'e Raspberry Pi'nin bacaklarına nasıl ulaşabilirim diye sormuştum, Biraz aşağıya inince senin measjını gördüm. Sanırım bu şans olsa gerek :) Bende böyle bir kütüphane arıyordum, umarım kısa sürede kullanılacak hele gelir. Ali ve Mengü'ye bende katılıyorum özellikle Mengü'nün kodları kısaltan ve yönetimi kolaylaştıran yaklaşımı ile Ali'nin gerçek hatanın sınıf kullanıcısından gizlenmemesi konusu önemli, -- |
February 02, 2016 D ile Pin Kontrolü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to zafer | Sınıfı düzenledim. Eve dönüş yolunda try-catch kullanmadan nasıl çözeceğim aklıma geldi. Sorunsuz çalışıyor. Tekrardan teşekkürler. PWM eklemeyi düşündüm fakat bunun için her işlemciye özel ayar yapmak gerekiyordu. Şimdilik bıraktım. -- |
February 04, 2016 D ile Pin Kontrolü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ozan Şelte (ozanselte) | Merhaba Ozan, dgpio.d dosyasını alıp projeme ekledim. Raspbery PI2 (ARMv7 Processor rev 5 (v7l)) üzerinde gdc derleyicisi ile derlemeye çalıştığımda aşağıdaki hataları alıyorum.
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Zafer hocam az önce Raspberry Pi 1 B ve kendi kişisel amd64 bilgisayarımde derleyip denedim bir sorun göremedim. GDC eski olabilir sanırım. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to zafer | Zafer, o gdc çok eski olmasın? Örneğin, immutable'ı tanımıyorsa belki de D1 derleyicisidir. (?) Ali -- |
February 05, 2016 D ile Pin Kontrolü | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Alıntı (acehreli): >Zafer, o gdc çok eski olmasın? Örneğin, immutable'ı tanımıyorsa belki de D1 derleyicisidir. (?) Ali, sen haklısın, Ozan sende kusura bakma. Sistemde hem D1 hemde D2 için olan sürüm varmış, bende pratik olsun diye bir sembolik link (ln) oluşturmuştum. Bu linke hedef olarak D1 derleyicisini göstermişim. Hepsini kaldırdım ve gdc-4.8 sürümünü yükledim bir sorun yok :) Raspbery PI konusunda çok bilgim yok. Örnek kodlarda Python için yazılan GPIO kütüphanesinide görüyorum. Bizim kütüphanede sanki şöyle bir karışıklık var gibi; GPIO nesnesini kurarken ona bir pin vermek zorundayız. Daha sonrasında ise bu nesne ile işlem yaparken hep bu pin üzerinde çalışıyoruz. GPIO nesnesi farklı pinlerle çalışacak şekilde düzenlense daha iyi olmaz mı? -- |