Bir bakayım Ali hocam
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
January 25, 2018 dosyadan okuma dosyaya yazma ile ilgili bir soru/sorun | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Bir bakayım Ali hocam -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to cos00kun | Ali hocam numEntities zaten her kayıtta tekrarlanmıyor. ID tekrarlanıyor daha doğrusu hep aynı değeri alıyor ID. numEntities benim yazdığım kodda bir kere okunuyor ardından readRaw onu tekrar okuyarak değişkene atamıyor.. sadece numEntities struct tanımının içinde yer alıyor o kadar.. Belki struct yapısının içinden çıkarsak sanki daha iyi bile olabilir çünkü structun tüm elemanlarını birşekilde foreach yada for ile döndürürken ona tekrar bir atama yapmaması lazım yada hatalardan dahamı kaçınmış olurduk acaba bilemedim.. doğru şekilde başkalarının yazdığı programlardaki değerlerle örtüşen program şimdilik bende şu şekilde;
Bu program doğru değerleri üretiyor Erdem hocamın dediği şekle ancak akşam dönüştürebilirim ancak readRaw okumaları benim bu şekilde yapılırsa doğru değerlerin çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim -- |
January 26, 2018 dosyadan okuma dosyaya yazma ile ilgili bir soru/sorun | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Soru soracak birşey bırakmamışsınız Ali Hocam.. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to cos00kun | Dosya düzeninin yeni halini gösteren bir kaynak var mı? numEntities'in her kayıt için tekrarlanıyor olması mantıklı gelmiyor çünkü hem gerek yoktur (dosyanın başından tek kere okunması yeter) hem de dosya boyutu açısından savurganlıktır çünkü aynı şey her kayıtta tekrarlanıyor. Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to cos00kun | Birşey sormayacağım dedim ama yine rahat duramadım kısa bi vaktinizi daha alacağım;
foreach içine bir statik değişken sayaç koyduğumda 3956 kere bunu döndürdüğünü görüyorum ama sayacı yapıların oraya dayerleştirdiğimde de bu sefer ordaki sayaçta 7912 kere çalışıyor :rolleyes: yani 7912 yapnın içinde 3956 da foreach içinde.. Belki okurken sorun yok ama acaba yazdırıkenmi var yoksa yine saçma sapan bir yerde birşeymi atlıyorum :nuts: -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Ne diyorsunuz Ali hocam şaka mı yapıyorsunuz :blush: zaten benle uğraşmak bile hata yapılmaya müsait bir zemin hazırlar :-D
-- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to cos00kun | peki dosyanın herhangi bir bytına imleçi götüren bir olanak yokmu ? yani bizi dosyanın bilmem kaçıncı baytına git imleç(sözde imleç) orda dursun birşeyler okurken bu imleçten okumaya başlasın gibi mesela ? çünkü niye sordum böylece sadece istediğim sıradaki kaydı tüm datayı okutmadan ekran getirebilirim. (Elbette başka bir konu bu yoksa program şu an için istediğim noktaya geldi) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to cos00kun | Ben baktım: Dosyanın başındaki iki bayt dosyanın içinde başka bir yerde geçmiyor. :) Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to cos00kun | Öncelikle, FALCON4.ct dosyasını sonunda indirdim ve baktım.: internette bulduğumuz .ct dosya düzeni doğruymuş. Alıntı (cos00kun): >Ali hocam numEntities zaten her kayıtta tekrarlanmıyor. O zaman FALCON4_ct yapısında yer almamalı, değil mi? Çünkü FALCON4_ct "entity" dedikleri kavramı temsil ediyor ama entity adedi o kavramın parçası değil, onun dışında bir şey. Alıntı: >ID tekrarlanıyor daha doğrusu hep aynı değeri alıyor ID. Baştan bir sorun varmış gibi düşündük ama normal demek ki. Alıntı: >Belki struct yapısının içinden çıkarsak sanki daha iyi bile olabilir Evet! Lütfen! :) Alıntı: >çünkü structun tüm elemanlarını birşekilde foreach yada for ile döndürürken ona tekrar bir atama yapmaması lazım yada hatalardan dahamı kaçınmış olurduk acaba bilemedim.. Daha önceki konuşmalarımızda FALCON4_ct yapısını dosyanın binary özelliğine uygun olarak ve tam tarifine göre tam 81 bayt olacak biçimde ayarlamıştık. (align olanağı doldurma baytları ile.) O sayede bütün yapıyı tek rawRead ile okuyabiliyoruz. Ek olarak, eğer ileride dosyaya yazmak gerekirse yine tek rawWrite ile yazabilirsin. Senin yaptığın ise oldukça külfetli: hem çok uzun yazmışsın hem de her rawRead çağrısı için ayrı ayrı zaman harcanıyor. Alıntı: >Bu program doğru değerleri üretiyor Erdem hocamın dediği şekle ancak akşam dönüştürebilirim ancak readRaw okumaları benim bu şekilde yapılırsa doğru değerlerin çıktığını rahatlıkla söyleyebilirim Daha önce bilerek eksik bıraktığım programı tamamladım. O da seninki gibi doğru sonuç üretiyor:
Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to cos00kun | Bütün elemanlar burada 'entities' olarak yazdırılıyorlar:
Bir kere de burada:
Çabucak yazdığımız kodlarda böyle gariplikler olabiliyor. :/ Ali -- |