July 31, 2010

Zaman cok hizli gecti; ne konustugumuzu hatirlamiyorum bile. :)

Genel tanisma; sohbet... Sonra, daha once bahsettigimiz Castor C++ kutuphanesinin nasil gerceklestirilecegine baktik biraz. Castor, C++ ile Prolog gibi mantiksal programlama olanagi saglayan bir kutuphaneydi...

Daha bitiremedik. Carsamba gunu de bulusacagiz ve biraz daha devam edecegiz.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

August 01, 2010

Can yeni resmi de koyuyor gibi yapmisti ama bana farkettirmeden vazgecmis... :D

Can'in internet baglantisiyla bir sorunu var ;) Carsamba bulusunca tekrar deneriz...

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

August 03, 2010

olmuyor ama boyle genclik. :)

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

August 06, 2010

Alıntı:

>

olmuyor ama boyle genclik. :)

Senin gibi bir orjinalliğim yok ki :-) Tipik bir liseli çocuğun fotoğrafını ne yapacaksın :-D

http://www.ressim.net/l/upload/e436c342.jpg

Resim ilk görüşmeden. İkinci görüşmeyide sonra yüklerim. (Heyecan olsun :-P) İkinci görüşmede ben fotoğraf makinesine yakın olduğumdan ve Ali Bey flaşı yaktığından yüzüm bembeyaz çıktı.(Halbuki ilk görüşmeden daha kara idim :-) )

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

August 06, 2010

Resimleri boş verelimde neden bahsettiğimizi yazalım. Benim için güzel bir buluşma idi. Ali Bey ile tanışmakta çok güzeldi. Ali Bey Mengünün dediği gibi biri. Süper bir adam. Hem o kadar süper bir adam olduğu halde birde çok mütevazi.

Bu arada Mengü o şey için teşekkür ederim. Sen anladın :-D

---İlk görüşme---

Aynen Ali beyin dediği gibi tanışma faslı ile zaman geçti. Yapay zeka hakkında konuştuk. Ben yapay zeka ağaç veri yapısına benzer bir veri yapısı yazalım dedim. Yazıyorduk sonra Ali Bey çok yavaş çalışacağını söyledi vazgeçtik. (Şimdi farkettim ne kadar yavaş çalışacaktı ? 100 tane veri için bir kaç saniye bekletecek ise sorun değil. Şimdi hatırladım asıl sorun yavaşlık değil karmaşıklıktı.) Daha sonra C++'daki Castor'u D'ye taşımaya çalıştık. Yeterli zaman olmadığından pek bir şey yapamadık. Ben çokta kalamadım. Ali Bey benden sonra biraz devam etmiş. Yazdığı kodu paylaşayım:

http://www.ideone.com/ISYuL

---İkinci görüşme---

İkinci görüşmede daha çok şeyden konuştuk. İlk önce Mengünün paylaştığı video olan Andreinin google'daki konuşmasının belirli bir yerine kadar izleyebildik. Videoda anlattığı şeyler hakkında konuştuk.

Bellek yönetimi hakkında konuştuk(Şuan Ali Bey onun dersini yazıyor.). Bir örnekte Ali Bey bellek yönetimini bana anlattı. O kodu paylaşayım : http://www.ideone.com/B78M0

Rastgele sayı seçimi hakkında konuştuk ve çok fazla zaman geçmişti.

Ali Bey çıkmaya kalkar iken projelerden konuştuk. Çok az zaman kaldığından pek konuşamadık ancak github'taki echo projesi ve bir kütüphane projesi hakkında konuşmuştuk. İkiside D2 için. (Kütüphane yeni bir proje ve pek bir şeye başlanmamış ancak projeleri bitirirsek ben o projeye yardım etmeye çalışırım. Adam hiç bir şey yazmamış ancak taslağını koymuş ve çok geniş bir kütüphane olacaktır.). Son olarak pişti devam edecek mi dendi ve yanıt Evet! Hatta ben piştide kartı kullanıcıya şu biçimde seçtireceğim dediğimde Ali Bey bende o biçimde seçiyorum dedi. Bende C++ pişti projesinde öyle seçmediğini söylediğimde D ile kendi pişti projesini yazdığını öğrendim :-) Ancak paylaşmıyor. Sen kendin yaz diyor Ali Bey :-)

Bu arada Ali Bey son olarak iş için bir kere çalışacak bir program yazmış. :-) Artık D iş yerlerinde de kullanılıyor :-P

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

August 10, 2010

Ozet icin tesekkurler Can.

Seninle tanismak da cok guzeldi. Beni de cok guzel agirladiniz... :)

Verdigin kodlardan Castor karalamalarini hicbir sekilde oneremem. Ne Castor'u tam anliyorum ne de oradaki yaklasimimin en iyi yontem... D'nin baska olanaklari da cok yararli olabilir.

Yapiya ozel new ve delete ornegi ise bence fena degil; ama ozel olarak yazilmalarinin yararini da gosteremiyor. Yalnizca basit bir ornek olarak ise yarar.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

1 2
Next ›   Last »