Thread overview
d-Ofis Nedir,Ne Değildir?
Jul 16, 2010
Kadir Can
Feb 03, 2012
Salih Dinçer
Feb 03, 2012
Salih Dinçer
July 16, 2010

d-Ofis en basitiyle bir ofis programıdır.İki temel bölümden oluşur.Dosya yönetim sistemi ve d-Veri adlı veri tabanı.Dosya yönetim sistemi, en temel dosya işlemlerini yapabilir:Dosya açma,dosya okuma,dosyaya yazma,dosyanın sonuna ekleme.d-Veri adlı veri tabanı,bir filebase'dir.Dosya tabanlı veri tabanıdır.Temel olarak şu şekilde çalışır.İlk satıra tablo adını yazar.Sonraki satıra kolon adlarını yazar.Bir satıra ------- şeklinde yazma yaparak ayırır.Sonraki satırlarda kayıtları tutar.

Bu açıklamanın yeterli olduğunu düşünüyorum.Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

Şimdiye kadar acemice davrandığım için özür dilerim.Sonraki projelerim daha geniş çaplı olacak ve daha tecrübeli davranacağım.

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

July 16, 2010

Ben yine de proje sahibi kavramının daha yararlı olacağını düşünüyorum. :)

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

February 04, 2012

Tekrar Merhaba,

İkinci olarak ilgimi çektiği için merak edip baktım da hali hazırda bir açıklaması varmış. Bu çok büyük bir proje olabilir. Sanırım arkadaşlarımızın okullarından dolayı pek vakti olmuyor. Bu dile hakim olunca ben de destek vermek isterim. Şimdilik bir fikrimi açıklayayım.

Anladığım kadarıyla mantık, basitlik. Yoksa dBase gibi şeyler de yapılabilir. Peki çıtayı birazcık yükseltip XML destekli devam edilmesi çok mu külfetli olur? Acaba D'nin XML etiketleri (tags) için hazır bir kütüphanesi var mı? Eğer kolaylıkla geçilebilecek bir şey ise (universal olması sebebiyle de!) XML desteğini başlatalım mı?

Teşekkürler...

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

February 04, 2012

Şimdi kütüphaneye baktım meğer ayrıştırıcı(parser) xml.d içinde mevcutmuş...:)

Hatta D Source Projects (http://dsource.org/projects/)'de, gözüme üç tane hazır proje çarptı:

Neyse, zaten Ali Ağabey bunları biliyordur. Ben biraz XML olayını öğreneyim...:)

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]

February 04, 2012

Alıntı (Salih Dinçer):

>

Acaba D'nin XML etiketleri (tags) için hazır bir kütüphanesi var mı?

Phobos'taki std.xml kötü kabul ediliyor. Yenisi ile değiştirilmek üzere. (Yoksa değişti bile mi?)

Dsource ise genel olarak artık kullanışsız çünkü oradaki çoğu proje D1 zamanından kalma.

Ali

--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]