Alıntı (acehreli):
> Bildiğim kadarıyla aramızda en kıdemli sensin o zaman! :) Ben D'nin adını bile ilk geçen sene Haziran'da duymuştum.
Estağfurullah Hocam. Söz konusu programlama olunca geçen yıllardan çok yapılan çalışmalar belirliyor kıdemi. Programlama dillerinin tasarımına özel bir ilgim olduğu için çoğu dille çalıştım. Sonra bir forumda "Bir de C++'nın tahtına oturmayı hedefleyen D diye bir dil çıkmış" gibi biraz da alaylı bir tarzda yazılmış bir yazı okudum. Zaten bu dillerin bazı yönleri canımı sıkıyordu, şöyle olsaydı daha iyi olmaz mıydı diye düşünüyordum her zaman. Digital Mars sitesinde D ile ilgili dokümanları okumaya başlayınca anladım ki aradığım dil D imiş. Ne var ki çok fazla proje geliştirmiş değilim.
Alıntı (acehreli):
> Eski programların herhalde D1 ile yazılmıştır, değil mi? D2'deki gelişmeleri takip ediyor muydun, yoksa D'ye dönüş mü yaptın?
Evet eski programlarım D1 ile yazılmış. Bir kısmına D1 ile başlayıp D2'ye çevirdim, sonrakileri ise D2 ile yazdım. D'deki bütün gelişmeleri yakından takip eder, sitedeki dokümanları okur ve standart kütüphanedeki yenilikleri sürekli izlerim. Digital Mars'ın forum sayfalarını da takip etmeye çalışıyorum ama çok aktif olduğu için hepsini okumaya vaktim olmuyor, sadece üstatların (Walter ve Andrei) yazılarını okuyorum.
Alıntı (acehreli):
> O programlar arasında ilgimizi çekenler olabilir mi acaba? ;)
Olabilir bilemiyorum, paylaşmak isterim. Ancak gördüğüm kadarıyla forumda ve projelerde Türkçe kullanımı konusunda çok hassas davranıyorsunuz, takdir etmekle beraber bölümümün dili ingilizce olduğu için projelerimde ingilizce kullanmaya alıştım. Fazla da açıklama yazma alışkanlığım yok. Siteden faydalanan arkadaşlar için ne kadar istifadeli olur bilemiyorum.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]