| |
| Posted by Can Alpay Çiftçi (canalpay) in reply to erdem | PermalinkReply |
|
Can Alpay Çiftçi (canalpay)
| Alıntı (erdem):
> Gene bu mesajı ben yazmadan önce cevap yoktu. Ali bey benden hızlı davranmış :)
Erdem emin değilim ama Ali bey durmadan sitede yeni bir şey yazıldı mı diye rss'ye bakıyor. Ve büyük ihtimalle bir şey yazıldığında ilk onun haberi oluyor, hızlı bir şekilde mesajı okuyor, büyük ihtimalle ne yazacağına karar veriyor. Emacs editörünü açıyor(Hatta bu arada evde olduğu için kızı ona sesleniyor :-) ). Direk forumda yazmıyor çünkü klavyesinin Türkçe desteği yok( Bir sıra Q klavyeden çok çektiğini söylmeşti. Burdan bir öneri F klavye alsın :-) Okuduğuma göre çok iyi tasarlanmış. Türkçe'nin en çok kullanılan seslerini filan çok iyi yerleştirmiş. Şimdi diyeceksiniz ki Ali Bey İnglizce yazıyor hep. Ama dünya klavye şampiyonasındada ingilizce yazı yazdırıyorlardır. Ama bizimkinler insanı bıktıracak şekilde şanpiyon oluyor hatta dünya rekoru kırıyorlarmış. E Ali Bey'de kırsın o zaman değil mi :-) ? Ama ben kullanıyor muyum. Hayır. :-)). Yazacaklarının teker teker yazıyor. Türkçe harf gerektiğinde latincesini iki kere yazıyor ve( ss => ş) oluyor. Sonra kopyalıyor. Foruma giriyor. Mesajı buluyor. Mesaj penceresine yapıştırıyor. Önizleme diyor. Son kez kontrol edip gönder diyor. Sen bu sırada yeni görüyorsun. YAzıyorsun. Önizleme diyorsun. Bir bakıyorsun ki Ali Bey'den cevap gelmiş. Aynısınıda ben ile senin arasında oluyor ama sen farkedemiyorsun. Tabii şuan klavyemi değiştiğim için artık böyle ihtimal yok. :-) Tuşlarına basar basmaz ekranda çıkıyor. Öbür kütük gibi klavyeyi gördükçe bunun ne kadar narin ne kadar zarif olduğunu anlıyorum :-D
Alıntı (acehreli):
> Bu arada, dilin asıl adamı Walter Bright; Andrei Alexandrescu sonradan ona katılmış...
Bana nedense D1'i geliştirmiş ama D2 için çok da önemli bir şey yapmıyor sadece derleyici yazımına yardım ediyor gibi geldi. Andrei Alexandrescu topluluk işlerini halletiği için ön planda gözüküyor ve ben yanılıyor muyum ?
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
|