Bu soruya aslında başka bir programlama dili ile ilgili başka bir forumda rastladım. Sonuçta biz de neredeyse bu işlemin tersi olan 'XmlElemanı' oluşturduğumuz için ilgimi çekti. Ama buradaki bilgi tam bir 'XmlElemanı' değil.
Ben de aynı işlemi D'de nasıl yapabilirdik diye düşündüm. Amacımız bize verilen bu tür bir metin dosyasını okumak. Aynı XML elemanlarında olduğu gibi etiketler birbirinin içine girebiliyor.
Alıntı:
>matematige benzer sekilde bilgisayar bilimi bilginin, ozellikle elektronik
makineler araciligiyla duzenli ve ussal bicimde islenmesi bilimidir. bunun yani sira
bilgisayar bilimi bilgi islemlerinde uygulanabilen matematiksel yapilari da inceler. amaci ve
gorevi bir yandan temel aksiyomatik
matematiksel kuramlar uretmek, ikinci olarak tum diger uzmanlik dallarinin
nesnelerini ve sureclerini cozumleyip soyut matematiksel yapilara ve algoritmalara
donusturmek ve ucuncu olarak soyut matematiksel yapilarin
aktarilabilecegi, saklanabilecegi ve algoritmalarla otomatik olarak islenebilecegi matematiksel
makinalari tasarlamaktir.
Okuduktan sonra amacımız bu dosyayı tekrar ekrana:
'' arası büyük harfle
'' arası koyu harfle ~ [koyu kısmını örneğin metin merhaba ise mmeerrhhaabbaa şeklinde tekrarlı yazıyoruz. konsolda koyu yazmanın bir yolu olmadığı için]
'' arası gizli - bu kısmı yazdırmıyoruz
'' arası köşeli parantezlerle
yazdırmak. Ayrıca eğer giriş dosyasında kapanmamış bir etiket varsa kullanıcıyı bilgi verdikten sonra bir hata atmak.
Benim aklıma şu tür bir çözüm geldi. Bir Yazıcı nesnemiz olur '' etiketine rastladığı zaman özellikler koyu yazmayı aç ya da '' etiketine geldiği zaman özellikler gizli yazmayı kapat diyebilir.
Daha başka da çözüm yolları olabilir ama hızlı bir çözüm bulamadım :rolleyes:
Aklınıza gelen hızlı bir çözüm yöntemi var mı acaba ?..
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]