Hatırlatma için teşekkür ederim Can. Taşınabilirliği sağlamak açısından faydalı bir döküman.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]
May 20, 2011 dmd 2.053 çıktı | ||||
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Can Alpay Çiftçi (canalpay) | Hatırlatma için teşekkür ederim Can. Taşınabilirliği sağlamak açısından faydalı bir döküman. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | Alıntı (acehreli): >Alıntı (Mengu:1305389813): >saglam geliyorlar saglam. std.parallelism girmis. Ben bugün bakmaya başladım. Müthiş bir şey! Yine çocuklar gibi şen oldum. :-p Ali andrei'nin de itiraf ettigi gibi, "biz yapiyoruz, kullanin iste" mantigi vardi bu adamlarda. ancak github'a gecerek buyuk bir adim attilar ki bu isin normali de budur artik bu devirde. halka acik bir repo, kullanici katkilari, yetenekli ve guclu bir topluluk. std.parallelism buna cok iyi bir ornek. d icin suan tek sikinti var o da dilin hala gelisiyor olmasi. suan java'dan daha guclu ornegin ancak bug fixler cok ve ekleyecekleri yeni ozellikler var. bu isleri bitirdikten sonra, qtd ve gtkD gibi kutuphanelere direkt destek vermeleri, db apilerinin tamamlanmasi gibi seyler de yapildiktan sonra tadindan yenmeyecek. ek olarak, ustad sen d toplulugunda bir ton adamdan daha iyi ve saglam bir bilgiye sahipsin. seni bu konuda kitaptan ote harekete gecmeye davet ediyorum. :) ben de anca konusuyorum yahu. :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Mengu | Bu arada bizler de elimizden geldiğince üstümüze düşeni yapmaya çalışalım. wiki bölümünde eksiklikler var. Arzu ederseniz kod örnekleri gibi hafif ve şimdilik elimden gelebilecek şeyler konusunda yardımcı olabilmeyi isterim. Neler var yapılacak? Erdem hocam ve Ali hocam yapabileceğim bir şeyler var mı? -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Ali Çehreli (acehreli) | wiki konusunda acele etmemek gerekiyor bence. Şuan githubta az çok belgelerde değiştiriliyor. Ayrıca belki wikide yazmak yerine direk d-programming language.org'u türkçeye çeviririz. En azından kütüphane bölümünü. Çünkü kütüphane bölümüne şuan digitalmarsın ana sayfasına eklenmiş olan try now özelliği gelecekti. ( http://www.digitalmars.com/d/index.html ) Biz türkçeye çevirirken örnekleride şimdi dene butonu ile uyumlu çalışacak biçime getiririz. -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Can Alpay Çiftçi (canalpay) | Can hocam çok haklısınız ancak; -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to mert | Ben çoğunluk neye karar verirse elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım :) -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to Mengu | Alıntı (Mengu:1305389813): >saglam geliyorlar saglam. std.parallelism girmis. Ben bugün bakmaya başladım. Müthiş bir şey! Yine çocuklar gibi şen oldum. :-p Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to mert | Wiki konusu benim de hep aklımda ama beklediğimiz iyi de olmuş çünkü özellikle std.algorithm, std.string ve std.array modüllerinde büyük değişiklikler olduğunu biliyorum. O modüllerde çok iyi algoritmalar var; wiki'yi yenilemek gerek. Amaç basit: Phobos'taki her olanak wiki'de kısa örneklerle belgelenmiş olmalı. Ali -- |
---|---|---|---|---|
| ||||
Posted in reply to erdem | Bence şu sırayla temizlemeye başlayalım: std.algorithm Diğerleri sonra gelebilir. Ali -- |