Alıntı (acehreli):
> Anlamıyorum. (?) Aynı kelimeye örneğin yeni karşılık ekleyeceksek XML dosyasını açıp o kelimenin olduğu yere bir ek yapacağız.
Haklısın Ali, bende anlamıyorum bu sebeple inadı bırakıp doğru yolu buluyorum ve numarayı kaldırıyorum :)
Alıntı:
> Alıntı:
> Ayrıca görsel arayüzler böyle kullanışlı iken bende şahsen bir arayüz tercih ederdim
(Ek: Bunu sen söylemişsin. :)) Programcı için önemli olan, programın mantığını arayüzünden ayırabilmek. Her zaman kolay olamıyabiliyor. Benim bazı fikirlerim var ama deneyimim yok; bu konuyla ilgili bir şeyler okumak gerek...
Evet, onu ben söyledim :-D Bana uysada uymasada her zaman doğruları söyleme taraftarıyım. Bir kullanıcı olarak baktığımda özellikle çevremde böyle güzel arayüzlü programlar varken bir konsolda sadece metinle çalışmak istemem, bir kullanıcı olarak görüşüm budur. Bir programcı olarak konsolun gücünün ve kullanım kolaylığının farkındayım ama kullanıcı tarafından bakınca bence güzel bir arayüz kesinlikle daha cazip geliyor.
Ali, arayüz ve iş katının ayrımı için fikirlerini diuymaktan çok memnun olurum. Bu konuda benimde çok bilgim yok, çok fazla Türkçe kaynakta bulamadım malesef, senin bu konuda bir fikrin veya tavsiyen varsa denemek isterim yada birlikte deneyelim ?
Alıntı:
> http://ddili.org/ders/index.html
Eveti o derslere bakmıştım. Güzel bir fikir ve başlangıç olmuş ama nasıl desem sanki alfabenin a harfinde kalmış olay. Yinede emek harcayan arkadaşlara teşekkür etmek gerekir. Sanırım Ali Çehreli farkı burada ortaya çıkıyor, insan bir o belgelere bakıyor birde dershaneye bakıyor vay be diyor :)
Alıntı:
> Acaba alt başlıkları kaldırıp projelerle ilgili bütün konuları tek forumda mı tutsak? Böylece yarım kaldıkları da daha az anlaşılır! :D
Ali seninde çok hain planların varmış :-D Şaka bir tarafa tek forumda toplamak bence pek iyi bir fikir değil neticede içerik olarak ayrı projeler ve farklı konuları içeriyorlar dolayısıyla böyle kalmaları bence daha doğru. Hatta bir ara ben bile projelerden birini devam ettirmeye niyetlenmiştim, şöyle bir baktım elle tutulur tek proje pişti vardı. Aslında piştiden gerçekten güzel bir proje çıkacakmış ama görsel arayüz olayına girince sanırım hem geliştirme süreci dağılmış hemde görsel arayüzden bir netice alınamayınca proje terk edilmiş. Ayrıca projenin depo değiştirmeside sanırım geliştirme sürecine darbe vurmuş. Aslında hala aklımda o pişti projesini tamamlamak var, bakalım zaman olursa belki bir giriş yaparız.
Yazdıklarımı okuduktan sonra şöyle bir baktımda aslında projeler bölümü gerçek bir hazine :) O projelerin neden yürümediklerini analiz edip değerlendirsek iyi bir proje ekibi (ddili için) için gerekli geliştirici profili, çalışma düzeni v.s. bilgileri elde edebiliz. Bizim durumumuz için böyle bir şey belki gereksiz ama yapılabilse mükemmellik yolunda atılan güzel bir adım olurdu sanırım?
Ayrıca proje bölümü forumun albenisini arttırıyor. Üst bölümde dersler, konular, tartışmalardan oluşan büyük bir teorik bilgi birikimi, alt bölümde bu teorik bilgilerin pratiğe dökülmüş hali bir çalışma atölyesi! :-D olmasada en azından böyle bir izlenim veriyor :)
Bu arada "gtkD'nin kurulması (ikinci deneme)" konusunun altına yazıyoruz. Eğer mümkünse bunları ya proje veya başka bir bölümde bir konu altına toplayalım yoksa aramalarda büyük sıkıntı yaşarız. Ben özellikle arama sonuçlarında başlıklara bakarak kayıtları ayıklıyorum. Böyle bir başlık görsem geçer giderim. Bu mesajları bir yerde toplasak iyi olur derim.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]