Elektroniğe meraklı kişilerin işine yarayabilir diye düşünerek şimdiye kadar okuduğum ve beğendiğim elektronik hobi kitaplarını ve kitaplarla ilgili yorumlarımı yazmaya karar verdim. Ayrıca sizden de kitap tavsiyesi almak istiyorum :)
http://www.elektronikhobi.com/kitap3.jpg
http://www.elektronikhobi.com/kitap.asp
Bu kitap elektronik konusunda Türkçe yazılmış kitaplar arasında güzel bir kitap. İçerisinde çok ilginç uygulamalar var. Ancak konular çok az ve öz anlatılmış. Eğer daha önce elektronik eğitimi almadıysanız bu kitaptaki bazı uygulamaları yapabilmek için başka kaynaklara da ihtiyacınız olabilir.
http://static.ideefixe.com/images/144/144394_2.jpg
http://www.kitapindirim.com/dogan-ibrahim/pic-c-ile-sicaklik-projeleri.htm
Bu kitabta PIC mini denetleyiciler kullanılarak çeşitli sıcaklık projelerinin anlatılıyor. Kitaptaki uygulamaları yapabilmek için temel PIC denetleyicilerinin nasıl programlanacağını daha önceden biliyor olmanız gerekiyor. Kitabın yazarı Doç. Dr. Doğan İbrahim hocanın konuyu çok iyi bildiğini kitabı okudukça anlıyorsunuz. PIC'ler ile ilgili bilgi verdiği kısım da gereksiz ayrıntı vermeden gayet güzel.
Yalnız benim burada bir sorum olacak. Ben 6 ay boyunca günlük en düşük sıcaklığı ve en yüksek sıcaklığı kaydedecek bir devre yapmak istiyorum. Bunu yaptık diyelim. Ama benim sorum bu kadar bilgiyi PIC mini denetleyicisinin belleği tutamaz diye düşünüyorum. O zaman elektronik bir devrede bilgi saklamak için bilgisayardaki sabit diskler yerine ne kullanabiliriz? Örneğin basit bir USB diski veri saklamak için kullanabilirmiyiz ya da veri saklamak için kullanılabilen devre elemanları var mı?
Bir de ikinci ilginç konu acaba PIC C Lite için de D eklentisi yazılabilir mi diye düşündüm. Ama sonra bu pek mümkün değil gibi geldi. Çünkü PIC C Lite derleyicisinin ürettiği kod onaltılık ("hex") ama DMD derleyicisinde onaltılık kod üretilebiliyor mu bilmiyorum.
http://www.amazon.com/Make-Electronics-Discovery-Charles-Platt/dp/0596153740
İşte bu benim en beğendiğim kitap! :) İçerisindeki her şey tamamen uygulamaya yönelik ve her şeyi yaparak öğreniyorsunuz. Okul yıllarında yapmış olabileceğiniz limonlu deneylerden başlıyor, lehimleme, 555 zamanlayıcısı, robot yapımı vs.. Kısacası harika bir kitap. Örneğin bir hafta uğraşıp yapamadığım PICKit2 (http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023805) ile devre üzerinde seri programlamayı bu kitaptan öğrendiğim bilgiler sayesinde yapabildim.
Henüz bu kitabı sipariş etmedim ama kargo parasına değmesi için bir kitap daha almak istiyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz (uygulamaya yönelik) bir elektronik hobi kitabı var mı acaba?
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]