Alıntı (zafer):
> Erdem, elektronik konusu ile zevkle ilgilendiğini görüyorum. Böyle parça parça forum mesajları yenine Ali'nin Dersane ile yaptığı gibi bu işlelerle ilgilenenler için küçük bir rehber niteliğinde bir bölüm oluştursan çok daha güzel olur diye düşünüyorum.
Aslında olabilir tabi neden olmasın. Aslında 3 - 4 ay sonra bir fotoğraf makinesi, sürekli internet vs.. alınca başlayayım diyordum. Hazırlanan devreleri delikli montaj plakası üzerinde gösterip, kullanılan elemanları gösterecek şekilde bir de görsellikten faydalanınca yabancı sitelerde çok harika sayfalar yapmışlar.
Elektronik ile ilgili bir web sayfası hazırlayabilirmiyim bilmiyorum. :huh:
Ama D ve elektronik ile ilgili kısmına süre ve şu kadar yaparım diye bir söz vermeden ;-) tamam kabul! :)
Hafta sonu bir bakayım bakalım. Aslında bu programların D sürümlerinin bazılarını çoktan yaptım bile. Ama ben de amatör olduğum için takıldığım yerler oluyor. Başkalarının 10 dakikada anladığı bir konu için ben 1 gün harcayabiliyorum.
Alıntı (zafer):
> Hem tecrübelerini bu işlerle ilgilenenlere çok daha düzenli bir şekilde aktarırsın hemde bu işe başlayacak veya devam edecek olanlara bir başlangıç ve devam yolu göstermiş olursun.
Şaka yapıyor olmalısın! :) Ben daha 2-3 ay oldu bu işlere merak salalı.
Aramızda --gizli-- elektronik mühendisi arkadaşlar var :-D
Alıntı (acehreli):
> Kullandığı programların yetersizliklerine sahip olmayan bir D programı da yazabilir. :)
Ali bey sanırım siz de şaka yapıyor olmalısınız! :)
Aslında başkaları fritzing programıyla şema çiziyor normal ben çiziyorum kırık kırık oluyor çizgiler. Anlamadım gitti :rolleyes:
O zaman emekli olup Türkiye'ye geldiğinizde şuradaki gibi bir baskı devre üreten bir mini atölye kuralım :)
http://www.ladyada.net/library/pcb/inhouseetch.html
Bu arada gerçekten baskı devre en son şekildeki hale geldiğinde ondan sonraki aşamalarda nasıl bir işlem yapıyorlar acaba diye kafama takıldı. Daha sonra deliklerin içini bir malzemeyle kaplayıp sonra baskı devre üzerindeki geniş + ve - kutuplu bakır blokları oksitlenmeden korumak için lehim maskesi denilen yeşil malzemeyle mi kaplıyorlar.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]