Ben de sizlerle aynı düşünüyorum ya da siz beni yanlış anladınız...:)
Kesin ve net şekilde belirtmeliyim ki Phobos'un Türkçesi'ni yapalım demiyorum. Bu hem gereksiz bir şey hem de iki kütüphane arasında karışıklığa neden olur. Aslolan (asıl olan) D geliştiricilerin üzerinde çalıştığı Phobos'dur ama biz Türkler için bundan ayrı bir şey (eklenti) yapmamızın bir mahsuru olmamalı. Zaten trileri ile bir başlangıç yapılmış.
com. yapısını örnek vermemin sebebi ise std.'den ayrı olması içindi. Sonuçta bizim sınıfılarımızı kimse standart kütüphaneye almaz. Alsa da diğer dillerde insanları ilgilendirmediği için standart olmaz. Öyleyse Zafer'in dediği gibi trk veya tr ile başlayan sınıflar yapalım. Sayısında sınırlama yapmayalım çünkü dileyen tamamını kullanmaz. Şöyle küçük küçük sınıflarımız olsun ama neticede ciddi büyük bir paketimiz olacak. Örneğin;
Benim aklıma sıralamalarda işe yarayacak tr.sort, Zafer'in bu başlıkta bahsettiği abbr gibi şeyler için tr.algorithm ve hatta işimiz metin olduğu için tr.dizge veya tr.string hoş olacak. Ne dersiniz?
asz.string'i de anlamadım? Yani asz neyin kısaltması diyecekken, şimdi ister istemez isimlerimiz mi diye de aklımdan geçirdim ve zannedersem cevabımı ışık hızıyla (düşünce gücüyle) almış oldum...:)
Alıntı (zafer):
> Alıntı (Salih Dinçer):
> (Türkçe'de alfabe diye bir şey yoktur çünkü harflerimizi alfa, beta şeklinde ifade etmeyiz; doğrusu: abece)
Bu abece işini hiç anlamadım :nuts:
Şöyle anlatayım:
'A harfini okurken ağzımızdan çıkan a
B harfini okurken ağzımızdan çıkan be
C harfini okurken ağzımızdan çıkan ce'
ise Matrix vari harflerimiz bu satıra düşerse abece olur...:)
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]