Merhaba,
İlk önce tartışmayı burada başlatayım istedim. Çünkü kesin bilmediğim bir şey vardır ve belki bu çok önemsiz bir şeydir. Tabi Ali hocamı da meşgul etmek istemem. Ama her türlü derleme parametresini denememe rağmen, ekrana bir harf yazan uygulamayı bırakın 500 kb. altına indirmeyi, 720 Kb. altına bile indiremedim...:)
Tamam, devir GB. hatta TB.'ların devri ve bu değerler GHz.'ler hızındaki bilgisayarlarımız ile önemsiz görünebilir. Ancak std.stdio'nun sadece int80 üzerinden ekrana yazma özelliğini kullanıyorsam derleme süresini de uzatan niye fazladan 500 kb. ile muhatap oluyorum? Örneğin:
Alıntı:
> /* Compile with:
> dmd test.d -O -release -inline
> (uses DMD32 D Compiler v2.057)*/
>
> import std.stdio;/*
>
> void write(int y) {
> }//*/
> void main(){
> write(7);
> }
> ```
'import' satırını '//' ile gizlediğimde derleme boyutu: **237493 bayt**
Oysa bir std.stdio sınıfına bağlı 'write(') işlevini kullandığımızda boyut **~500 kb.** artıyor. Eğer uygulamamızda sınıfın diğer işlevlerini kullanmıyorsak bu kadar israf niye? Bu sınıf öyle bir şişmiş ki bence C'de olduğu gibi 'putchar()' gibi bir işlevin çekirdeğe dahil edilme zamanı gelmiş.
**Dip Not:** std.stdio sınıfını düzenleyip kullanmadığım şeyleri çıkardım. Ancak Phobos paketini derlemeyi beceremedim.
Sevgiler, saygılar...
--
[ Bu gönderi, <http://ddili.org/forum>'dan dönüştürülmüştür. ]