Öncelikle sorularımı sabırla cevapladığın için teşekkür ederim Salih, umarım seni sıkmıyorumdur.
Alıntı (Salih Dinçer):
>Çünkü biz bit'leri arıyoruz nibble (4 bit) genişliğindeki değerleri değil.
Bu cevabı hiç anlamadım. Tamam bitlerin içinde arama yapıyoruz ama örneğin 0b_1001 gibi bir değeri aramak için 4 bitten oluşan bir kümeyi aramamız gerekmez mi? Aksi taktirde neyle neyi eşleştirecez?
Alıntı:
>Senin dediğin şekilde çalışan bir kod örneği gösterebilir misin?
Böyle bir kod gösteremem, çünkü daha yazmadım :-D Neyse şaka bir tarafa madem bitleri işleyemiyoruz neden o zaman bit isimli bir tip (tür) tanımlamıyoruz. Böyle bir tip (tür) tanımlayıp işlemleri bunun üzerinden yapmak daha doğal olmaz mı?
Diyeli ki böyle bir tip tanımlayamıyoruz. O zaman veri şeridinin bir izdüşümünü bizim çalışabileceğimiz bir tip ile ifade etsek olmaz mı?
Örneğin şöyle bir veri olsun 0b_1001_1001, yine örneğin bunu bir bool dizisine çevirsek bu dizinin 8 elemanı olucak ve 1 yenine true, 0 yerine false değerleri içerecek, yani bizim bit şeridimizin bir izdüşümü haline gelecek şimdi bu bildiğimiz dizi yapısı üzerinden istediğimiz uzunlukta veri okuyamaz mıyız? Alt düzey konuları tam olarak bilmediğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın.
Alıntı:
>Eğer EYB diye kısaltma kullansaydım muhtemelen bunun ne anlama geldiğini bulman çok vakit alacaktı...:)
MSB'yi bulmamda vaktimi aldı. Ancak EYB kullansaydın büyük ihtimal bu kısaltmanın çok kullanılmadığı için bilinemeyeceğinide tahmin eder ve nezaket icabı parantez içine açıklamasınıda yazardın (Arama süresi = 0) :)
Seni seviyoruz Salih.
--
[ Bu gönderi, http://ddili.org/forum'dan dönüştürülmüştür. ]